Правителството маневрира между различни варианти. Някои от тях, които толкова

...
Правителството маневрира между различни варианти. Някои от тях, които толкова
Коментари Харесай

Александър Маринов: Служебният кабинет не се меси в изборите, а разкрива фактите

Правителството маневрира сред разнообразни разновидности. Някои от тях, които толкоз ни ги хвалят в този момент, са чисто хипотетични. Все едно да ни подарят Айфеловата кула. Това съобщи пред БНР Александър Маринов, ръководителят на Стратегическия съвет на президента, сега консултант на служебния министър председател Гълъб Донев.

Може да водиш диалози за някакви танкери, които браздят океаните, само че тези танкери няма, както се изрази някогашният министър председател, къде да бъдат паркирани, уточни той.

Относно въпроса да се възобновят или не диалозите с " Газпром " и каква посока е възприело служебното държавно управление, Маринов означи: " Това малко припомня вица за заека - за какво си с шапка, за какво си без шапка - все пердах. "

" Има разлики по въпроса кое е питомното и кое е дивото. Ще стане ясно, че всички рационални, ефикасни решения се преглеждат. Нищо не е отхвърлено априори " , акцентира съветникът на премиера.

Той уточни, че методът е безусловно идентичен във всички ресори - какво се открива, и то не тъй като някой рови съзнателно, а тъй като са се натрупали проблеми, зависи от това какво е вършено.
 Българска социалистическа партия упрекна служебния кабинет, че стартира с чистки и реваншизъм
Българска социалистическа партия упрекна служебния кабинет, че стартира с чистки и реваншизъм

Служебните министри да дойдат на предизборната шатра на Българска социалистическа партия

Смени има във всички ресори, проблеми се откриват на всички места, само че сякаш другите не подвигат толкоз, съобщи Маринов.

По негови думи някои партии са решили да вършат акцията си посредством, а то няма да се явява на избори.

Маринов посочи, че с разкриването на обстоятелствата за действителното състояние служебното държавно управление не се намесва в изборите.

Той означи, че Конституцията не е свещена крава, в това число по отношение на института на служебното държавно управление, и не трябва " да се тормозим от каквито и да било конституционни полемики ".
 Българска социалистическа партия се разграничи от служебните министри и президентството
Българска социалистическа партия се разграничи от служебните министри и президентството

Партията потегля в цялостна готовност към изборите

Относно поръчките на президентската институция за конституционни промени, които след това заглъхнаха и не откриха политическа изява, Маринов дефинира като безсмислено подобен сериозен въпрос да се хвърля във водовъртежа на настоящите разногласия и интриги.

За кабинета " Петков " той подчертава върху " невъзможността на държавното управление да проработи дейно " и нервния банкет на рецензиите от страна на президента Румен Радев.

Запитан за охладняването на връзките сред държавното управление и президента Маринов уточни, че " повода не е личностна, а в същността на политиката ".
 Александър Маринов: Разминаването Радев - Петков е по стандарт по какъв начин се ръководи страна
Александър Маринов: Разминаването Радев - Петков е по стандарт по какъв начин се ръководи страна

Разговорите имат значение и за съставянето на служебното държавно управление

На въпрос дали има стопляне в връзките сред ГЕРБ и президента, той изрази мнение, че е " израз на доста богата фикция да се търси някакво партньорство или съюз сред президента и ГЕРБ ".

По негови думи моделът ГЕРБ би трябвало да бъде отстранен, а не ъпгрейдван и тематиката не се свеждала до спонтанни лични акции.

Според съветника на президента в последните месеци в прокуратурата липсва " силова провокативна интензивност ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР