Правителството излъга. Министерски съвет излъга. Това пише в свой коментар

...
Правителството излъга. Министерски съвет излъга. Това пише в свой коментар
Коментари Харесай

Правителството излъга. Министерски съвет излъга: Не сме в Шенген, но ни връщат мигранти

Правителството излъга. Министерски съвет излъга. Това написа в собствен коментар Виктор Блъсков по отношение на потвърждението, че Австрия няма да вдигне ветото за Шенген.

SafeNews разгласява думите му без редакторска интервенция:

То не бяха факт чекове, то не бяха заявления за дезинформация – България влиза в Шенген, голям триумф на Денков, Австрия вдигнала ветото.

Е да, но през вчерашния ден Австрия сподели, че няма желание да подвига ветото.

Чакайте секунда. Нали държавното управление ни сподели през декември, че Австрия е вдигнала ветото за Шенген. Как по този начин в този момент, през февруари, Австрия споделя, че към момента няма да вдигне ветото?

Правителството не просто разгласи, че Австрия е вдигнала ветото

Министерски съвет разгласява известие, че било дезинформация да се съмняваме в това. Фактчекърите се развихриха да громят всеки, който смее да се съмнява в достиженията на Партията.

Е, оказа се неистина. Правителството излъга. Министерски съвет излъга. Факт чекърите излъгаха. Ветото не е било вдигнато, то още е реалност и даже нямаме безусловно никаква дата по кое време ще бъде вдигнато.

Ще има ли извинения и ще има ли пояснения за какво са ни излъгъли?

Ще каже ли Министерски съвет за какво ни се карат за „ дезинформаиця “, която се оказа истина?

Надали. Защото лъжата беше огромна през цялото време – още когато Марк Рюте, към момента министър председател на Нидерландия, даде обещание да вдигне ветото – въпреки той да нямаше болшинство в Народното събрание, а Народното събрание би трябвало да го вдигне. Още тогава от една фактчекваща медия, да вземем за пример, писаха по какъв начин е “вдигнато ветото ”, което беше безспорна дезинформация. Тогава им излезе шанс и новото болшинство на Геерт Вилдерс не реши да ни блокира, въпреки всичко.

След което имаше лъжата, че е реализирана договорка да сме “пълноправни членове на Шенген ”. Уставът за Шенген, който дефинира пространството без гранични инспекции, ясно гласи, че член на шенгенското пространство е страна без въздушни, морски и сухопътни граници с другите страни в Шенген. Сделката беше за въздушни и морски. Тоест, ние не влизаме в Шенген, а влизаме в две трети от него.

Когато нямаме 1 от 3-те права на Шенген, това да минаваме по сухопътни граници без инспекции, по какъв начин по този начин сме пълноправни в шенгенското пространство?

Имаше и сума неистини по какъв начин България не е приела никакви условия за съблюдаване даже на Дъблинския правилник, тъй като не го пишело в решението на Съвета за влизане в Шенген. Дори преди седмица родните факт чекъри писаха за това. Да, само че няма такова нещо като решение на Съвета за влизане в Шенген. Има решение на Съвета за влизане отчасти в Шенген. Влизането в пространството съставлява влизането в 2 от 3-те условия (въздух и вода) с решението на Съвета. Сухопътните граници бяха уредени с протокола сред нас и Австрия, който дава обещание да се обсъдят в някакъв предстоящ миг. Решението на Съвета + протокола съставляват какво сме подписали за Шенген като цяло.

Крайната сметка в този момент е ясна – хората са излъгани, а Министерски съвет ще би трябвало да изясни за какво лъже жителите и даже нападна тези, които споделят истината. Разбира се евентуално няма да има никакви извинения, а факт чекването ще продължи с цялостна пара, само че каквото оставаше от дребното доверие в страната още веднъж пострада. ПП-ДБ ще се стопи с още няколко %, тъй като не е допустимо даже личните им гласоподаватели да са толкоз слепи, че при следващата неистина и нарушено заричане да продължат да ги поддържат. Да не забравяме, че Шенген беше сякаш задачата, поради която подписаха коалиция с враговете си.

За мен след цялото това крушение остава един единствен въпрос – някой може ли да разбере пък за какво се е наложила тази неистина?

Нямаше да е кой знае какъв брой грозно да се каже, че Австрия остава с ветото си, само че постигнахме въпреки всичко триумф по въздушните и морски граници. Нито беше належащо да се написа по какъв начин е дезинформация това, че несъгласие още има и, че сме подписали протокола за влизане. Или да се вършат гръмки заявления по какъв начин би трябвало битка с дезинформацията.

Както постоянно, можеше просто да се каже истината – неприятно на момента, само че в дълготраен проект потребно за всички, тъй като най-малко жителите щяха да знаят, че могат да разчитат да има някакво доверие сред тях и страната.

Коментарът е оповестен във в. Труд
Още вести четете в категория Коментари
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР