Правителството има една седмица, за да реши за коледните добавки

...
Правителството има една седмица, за да реши за коледните добавки
Коментари Харесай

Правителството има една седмица, за да реши за коледните добавки за пенсионерите

Правителството има една седмица, с цел да реши за коледните добавки за пенсионерите . Ако това не се случи до другия петък, те няма да бъдат получени при постоянното погашение на пенсиите в интервала 7-20 декември. По принцип коледните добавки могат да бъдат дадени и с обособен запис . Подобен случай имаше при служебното държавно управление, съобщи „ 24 часа “.

Директорът на дирекция „ Пенсии “ в Национален осигурителен институт Любомира Язаджиева изясни, че в случай че не бъдат изплатени добавките с постоянните пенсии, това ще затрудни тези пенсионери, които ги получават по пощата .

Същото важи и за специалистите от Националния застрахователен институт. На процедура те ще би трябвало да обработят декемврийските данни два пъти .

В края на октомври министърът на финансите Асен Василев разяснява, че не се плануват коледни добавки за пенсионерите. От своя страна министър председателят Николай Денков разгласи, че първо ще се види осъществяването на държавния бюджет за декември и по-късно въпросът ще бъде коментиран още веднъж .

Преди година пенсионерите получиха в допълнение по 70 лв. . Това струваше на бюджета към 142 милиона лв..

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР