Правителството гласува отпускането на близо 4 млн.лв. за закупуване на

...
Правителството гласува отпускането на близо 4 млн.лв. за закупуване на
Коментари Харесай

Правителството отпуска близо 4 млн.лв. за калиев йодит и ремонт на системата за оповестяване

Правителството гласоподава отпущането на близо 4 млн.лв. за закупуване на таблетки калиев йодит и за ремонт на системата за ранно предизвестие и обявяване. Това заяви държавният пресцентър. 

Министерският съвет одобри Решение за одобрение на финансиране на действия за непредвидени и/или неотложни разноски за попречване, преодоляване и превъзмогване на последствията от бедствия, се споделя в известието.

С Решението се утвърждава финансиране на действия за непредвидени и/или неотложни разноски за попречване, преодоляване и превъзмогване на последствията от бедствия, в размер на 4 100 000 лева, за финансово застраховане на подновяването на запасите от таблетки калиев йодид с изминал период на валидност към 31.12.2021 година и за закупуване на модули и елементи за ремонт на Националната система за ранно предизвестие и обявяване .

Средствата се разпределят в сходство с Решението от Протокол № 2 от съвещание на Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне към Министерския съвет, извършено на 25 февруари 2022 година, се споделя още в решението на министрите. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР