Правителството е в течение на обстоятелствата около разследването за шпионаж

...
Правителството е в течение на обстоятелствата около разследването за шпионаж
Коментари Харесай

Бориславова: Руската посланичка беше поканена в МВнР, но отказа да се яви | Праща свой заместник

Правителството е в течение на събитията към следствието за шпионаж в интерес на Русия и работи дружно със службите. Премиерът координира работата с Министерство на външните работи. Днес е била поканена посланичката на Русия да се яви във Външно министерство, само че на този стадий е отказала и ще прати собствен заместител.

Това съобщи на брифинг пред медиите представителят на кабинета Лена Бориславова във връзка информацията, че Специализираната прокуратура и ДАНС правят следствие за непозволена разследваща активност в интерес на Руската Федерация.

От прокуратурата оповестиха, че военачалник от запаса, взел участие в задачи отвън България, е предавал информация на съветски жител с дипломатически имунитет.

Лена Бориславова сподели, че ще бъдат подхванати всички нужни ограничения, в това число се преглежда нуждата от идентифициране на спомагателни лица, които слагат под въпрос дипломатическия статус.

Тя съобщи, че не знае какъв брой време обвиненият съветски посланик е бил на територията на България.

На въпрос дали се ревизират връзки с български представители тя сподели, че има вяра, че се правят всички нужни дейности.

" Истина е, че от ескалиране на обстановката сред Русия и Украйна българските служби са в повишено равнище и степен на подготвеност и вършат инспекции по всички посоки, които са от голяма важност за националната сигурност ", сподели тя.

Бориславова осведоми, че не разполага и с информация кой е забърканият българин.

Говорителят на кабинета заяви още, че Министерски съвет е взело решение да се даде филантропична помощ на Украйна под формата на болнично-медицинско съоръжение като палатки, спални чували, генератори и други, както и лекарств като антибиотици и аналгетици.

Предстои и оказване на поддръжка на украинските жители под формата на освобождение от тол такси на ескорт с филантропична помощ, които пътуват през територията на страната.

В подтекста на груповия отговор на Европа и Европейски Съюз Министерски съвет взе решение България да приключи участието си в Международната капиталова банка и Международната банка за икономическо съдействие. Това е в съгласие от всички страни членки на Европейски Съюз, добави още Бориславова.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР