Правителството е одобрило вчера назначаването на Атанас Кръстин, външнополитическия секретар

...
Правителството е одобрило вчера назначаването на Атанас Кръстин, външнополитическия секретар
Коментари Харесай

Правителството е одобрило Атанас Кръстин за нов посланик в Москва

Правителството е одобрило през вчерашния ден назначението на Атанас Кръстин, външнополитическия секретар на президента Румен Радев, за нов дипломат в Москва. Това е станало на закрито съвещание, оповестява “24 часа”.

През февруари президентът предложи Кръстин за дипломат, а министър председателят Бойко Борисов увери, че ще бъде утвърден.

Решението на държавното управление бе забавено, до момента в който се получи единодушие на съветското държавно управление.

Предстои Радев да издаде декрет за назначението на секретаря си като дипломат. След това ще пристигна и формалният агреман от Русия. Той ще е първото посланическо предопределение от така наречен политическа квота на президента Румен Радев.

Атанас Кръстин е секретар по външната политика на президента от януари 2017 година От 1987 година работи непрестанно в разнообразни структурни звена и дирекции на Министерството на външните работи.

Сред позициите, които е заемал зад граница, са началник на политическата работа в посолството ни в Берлин, общоприет консул на България в Бавария и Баден-Вюртемберг от 2006 до 2010 година, общоприет консул в Ниш от 2012 до 2016 г.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР