Правителството е неспособно да изпълнява конституционното си задължение да осигурява

...
Правителството е неспособно да изпълнява конституционното си задължение да осигурява
Коментари Харесай

Нинова: Правителството не може да гарантира вътрешната сигурност

Правителството е некомпетентно да извършва конституционното си обвързване да обезпечава вътрешната сигурност. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която показа претекстовете на партията по импортирания избор на съмнение против държавното управление " Борисов 3 " поради политиката му бранш „ Сигурност ".
" Със страдание разбираме, че започваме този спор в миг, когато задържан одеве се е отклонил от втория етаж в районното полицейско ръководство в Пловдив, арестуван за владеене на опиати. Надявам се, господин Радев, да го хванете до края на дебата, с цел да не пусне и той брада и да изчезне “, обърна се Нинова към вътрешния министър.
Според нея най-тежкият проблем за българските жители е битовата престъпност . " Можем да изредим стотици ежедневни случаи на обири, набези, грабежи и побои над хора. Хората са освен незащитени, само че и нарушителите остават неразкрити. Според доклада на Министерство на вътрешните работи от февруари 2018 година, 85% от най-масовите и мъчителни за българските жители закононарушения – кражбите, остават неразкрити ", аргументира се водачът на Българска социалистическа партия.
Левицата разкритикува ръководещите и за неизпълненото предизборно заричане за обезпечаване на засилено полицейско наличие в дребните обитаеми места. " Слагаме това заричане в графата " неизпълнено ", настоя Нинова.

Като " апотеоз на държавническото изтощение " в бранша от Българска социалистическа партия дефинират бягството на двамата пандизчии от Централния софийски затвор – Владимир Пелов и Радослав Колев. При бягството си двамата рецидивисти използваха вкарано в пандиза нелегално огнестрелно оръжие. Около 2 месеца по-късно Пелов бе погубен в престрелка в Ботевград,а Колев към момента се търси.
" Политическите назначения отпред на Министерство на вътрешните работи, което няма нищо общо с професионализма, демотивира служители на реда и надзиратели. Една година те стачкуват. Как смятате, че ще се оправят надзиратели, които получават 800 лв. заплата, а на един пандизчия се падат 1000 прехрана? Как смятате, че ще се стимулират служители на реда, които са без обувки, без униформи, без бензин и даже без хартия в принтерите? Хвалите се, че сте назначили 1000 нови, само че над 2000 са напуснали ", сподели още водачът на Българска социалистическа партия.
" Г-н Борисов ли, който преди една седмица сподели – щом Българска социалистическа партия желаят избор на съмнение, значи контрабандата е намаляла или ОЛАФ – най-вероятно службата ОЛАФ лъже и ви завижда ", сподели Нинова и описа за случай на разобличаване на огромна контрабандна скица.
Председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова се скара на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева , че разрешила на соцлидера от трибуната да демонстрира своята непросветеност. " Моля да податлив пристрастеностите ", опита се тя да успокои атмосферата в зала.
Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ също се включи в разногласията. Този избор няма да успее, настояват тези, за които това е единствено аритметика, акцентира той. " Не бързайте да се радвате, предизвести Карадайъ, изтъквайки политическите резултати от този либерален инструмент. Трябва да реагираме, би трябвало да действаме ", съобщи водачът на Движение за права и свободи.
Той настоя всички да се оправят навреме с проблемите на сигурността. Нужни били незабавни ограничения и дейности. " Моделът на ръководство генерирал неустановеност и неустойчивост ", съобщи Карадайъ, още веднъж разяснявайки и тематиката за езика на омразата и наличието на националистите във властта.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР