Правителството дължи отговор на гражданите, които му гласуваха доверие, за

...
Правителството дължи отговор на гражданите, които му гласуваха доверие, за
Коментари Харесай

Правителството дължи отговор на гражданите за това чии интереси обслужва

" Правителството дължи отговор на жителите, които му гласоподаваха доверие, за това чии ползи обслужва. Защо беше спрян газът единствено за България и Полша? Спира ли се на Австрия и Германия и по какъв начин те обезпечават енергийната си сигурност? Резервиран ли е към този момент потенциал от Гърция и от други страни? Икономическата война ескалира и рискът за България се покачва във всеки един миг ". Това съобщи президентът Румен Радев в коментар на прекъсването на доставките на газ от Русия за България.

Според президента по този начин създалата се обстановка ще бъде " същински тест за европейската взаимност ". " Ще помогне ли и по какъв начин Европейски Съюз на енергийно най-зависимата и бедна страна ", сподели още Радев.

Според него " вероятно ще намерим различни решения, само че това ще изисква време и средства и ще значи доста по-високи цени ".

Президентът разяснява и тематиката за износа на оръжие от страната ни. " Излизат редица разкрития за това къде отива българското оръжие. Недоумявам по какъв начин министърът на стопанската система ще изясни на българите и на левите хора, които по постоянно са били против войните, че българското оръжие подхранва този спор ", съобщи Радев.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР