Правителството даде мандат на председателя на Управителния съвет на АПИ

...
Правителството даде мандат на председателя на Управителния съвет на АПИ
Коментари Харесай

Помагат на АПИ за въвеждането на тол системата

Правителството даде мандат на ръководителя на Управителния съвет на АПИ да подпише Споразумение за даване на консултантски услуги за подкрепяне на организацията. АПИ ще получи помощ по отношение на въвеждането на тол системата от Международната банка за възобновяване и развиване.

Международната банка за възобновяване и развиване (МБВР) ще подкрепя АПИ с експертизи за сполучливото осъществяване на план " Проектиране, създаване и въвеждане на електронна система за събиране на таксите за прилагане на републиканската пътна мрежа на база изминато разстояние за транспортни средства с обща механически позволена оптималната маса над 3,5 т (тол) и на база време за леки коли с обща механически позволена оптималната маса до 3,5 т (електронна винетка) ".

 Повечето българи желаят тол система
Повечето българи желаят тол система

69,7% - по-справедливо е тежкотоварните камиони да заплащат за изминато разстояние

Споразумението сред АПИ и МБВР планува установяване на обсега на таксуваната тол мрежа, както и на цената. Също по този начин се включва и обзор на цялата техническа документи на плана, в това число всички аспекти на плана, обмисляне и внедряване, планиране на системата, оперативни процедури, графици за изпитване и експериментиране и отчети от изпитвания и изпробвания.

Спрямо съглашението ще бъде направено тестване на систематичните съставни елементи и системи . Това ще се направи освен в България, само че и на местата, където изпълнителят прави разработки и прави проби в своите лаборатории.

Предвижда се също подкрепяне за структуриране на организация за опериране на системата, както и създаване на потенциал на оператора и възстановяване на потенциала и трансфер на познания, свързани с въвеждането на доставчиците на декларирани данни и националните снабдители на услуги.

Дейностите по съглашението ще се извършват в границите на националния бюджет след ратификация от Народното събрание.

 Сърбия вкарва тол такса за автомагистралата към Ниш
Сърбия вкарва тол такса за автомагистралата към Ниш

Трафикът от Западна Европа към България е натоварен
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР