Правителството да се занимава с реалните проблеми на хората, а

...
Правителството да се занимава с реалните проблеми на хората, а
Коментари Харесай

Хасан Адемов: Планираното увеличение на пенсиите ще бъде нещо като пиле със зеле

Правителството да се занимава с действителните проблеми на хората, а не толкоз с изчегъртване и кадрови решения. Този зов насочи в "Денят стартира " по Българска национална телевизия депутатът от Хасан Адемов  Хасан Адемов Хасан Адемов е роден на 24 януари 1953 година в град Исперих, България. През 1979 година приключва.

Той прикани ръководещите да се заемат незабавно с проблемите на лечебните заведения, общините, манастирите и всички публични организации, които са на небитов ток.

Над 40% от разноските на общинските лечебни заведения отиват за високите сметки. Трябва да се работи бързо, не да приказват, че би трябвало да сменят членовете на КЕВР, акцентира Адемов.

По думите му ръководещите оставят усещането, че желаят да наложат волята си върху самостоятелната институция, каквато е КЕВР.

Той добави, че нарастването на минималния застрахователен приход ще засегне дребния и междинен бизнес, които са най-пострадали от рецесията.

Според Адемов дейностите на ръководещите не оказват помощ за разрешаването на проблемите, провокирани от рецесиите у нас, защото се набелязват ограничения, чието осъществяване изисква време, а хората имат потребност от незабавна реакция на насъбраните проблеми.

Българска социалистическа партия е притежател на обществения вектор в ръководството и упованията са обществената отбрана да е по-висока в сравнение с при ГЕРБ, само че това не можем да го забележим при заложения бюджет, посочи Адемов.

По думите му не е ясно дали ръководещите ще съумеят да усвоят заложените капиталови разноски от 8 милиарда лв., с които разчитат да компенсират високите цени на енергоносителите, защото няма направени планове за тях.

Адемов подсети, че през 2024 година България цели да влезе в Еврозоната, а там критериите за недостиг са доста по-ниски.

,,България във вътрешен проект би трябвало да си свърши работата. При тези макроикономически индикатори мъчно можем да приказваме за постоянен преход към еврозоната'', уточни депутатът.

Хасан Адемов  Хасан Адемов Хасан Адемов е роден на 24 януари 1953 година в град Исперих, България. През 1979 година приключва съобщи още, че ръководещите са заложили огромно нарастване на разноските за пенсии, само че резултатът от него няма да се усети доста от пенсионерите.

Тази година фонд пенсии е 14 милиарда лв. - това е рекордно достижение - 9,9% от Брутният вътрешен продукт. Управляващите настояват, че 7,3% ще бъде междинното нарастване на пенсиите за идната година, само че приблизително нарастване знаете ли какво значи - пиле със зеле, нали - едната част ще са с по-голямо нарастване, а другата с по-малко и това е, тъй като има сериозна диспропорционалност в българската пенсионна система, изясни Адемов.

Той разкритикува държавното управление, че не се е погрижило авансово всички пенсионери да запазят приходите си от пенсиите и добавките от предходната година след понижението на Коронавирус добавката и преизчисляването на пенсиите, а в този момент се постанова да ги компенсира със задна дата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР