Правителството беше подложено на критика, че позволи на фестивала в

...
Правителството беше подложено на критика, че позволи на фестивала в
Коментари Харесай

Разследване относно COVID: Масовите събирания през март 2020 г. бяха „логически несвързани“, казва сър Крис Уити

Правителството беше подложено на рецензия, че разреши на фестивала в Челтнъм да се организира в продължение на четири дни в средата на март макар зараждащата се рецесия.

Политически вести - последно: Сър Крис споделя, че Борис Джонсън е имал „ неповторим “ жанр на взимане на решения

Това също даде зелена светлина на мач от Шампионската лига сред Ливърпул и Атлетико Мадрид на Анфийлд, който видях навалица от повече от 50 000 почитатели, събрала се на 11 март.

Първото национално блокиране - когато тогавашният министър председател Борис Джонсън сподели на хората, че " би трябвало " да си останат вкъщи - се случи на 23 март.

Сър Крис сподели, че въпреки да „ поема отговорност “ за препоръките, дадени на държавното управление от Научната консултативна група за изключителни обстановки (SAGE), съгласно които рисковете от многолюдни събития навън са относително ниски, той въпреки всичко има вяра, че предвижда неверен облик за обществеността.

Риши Сунак ще би трябвало да отговори на съществени обвинявания в следствието за Коронавирус

Той сподели на следствието, че не беше обърнато задоволително внимание на известието, „ че визията на протичащи всеобщи събирания алармира на необятната общност, че държавното управление не може да бъде толкоз обезпокоеното “.

Прочетете повече:
Есенното изказване е малко евентуално да нанесете огромна пробив в данъчната тежест - ето за какво
„ Риши мисли, че просто оставя хората да умират “: изказване, разкрито в дневника на Коронавирус

„ Проблемът не беше в самите събирания, които не мисля, че има е положително доказателство, че те са имали директен веществен резултат, само че усещането, което основава [на обществеността] за нормалност в миг, когато се пробвате да сигнализирате за всичко друго, само че не и за нормалност.

„ Това е в прочут смисъл механически вярно и логичен несвързани за необятната общност, напълно рационално. "

Неговите доказателства съответстват с тези, дадени от основния консултант на Борис Джонсън по това време, Доминик Къмингс, който сподели на следствието предишния месец, че има " изкривена логичност " за разрешаване на провеждането на всеобщи събирания.

Сър Крис Уити дава отговор на въпроси в следствието за Коронавирус.

На други места в сесията сър Крис беше сериозен по отношение на времето за реакция на държавното управление на опасността от Коронавирус, като сподели, че не е толкоз „ електрифициран “, както трябваше да бъде.

Беше му показан план от среща, извършена на 4 февруари, когато той сподели на господин Джонсън, че броят на починалите в Обединеното кралство евентуално ще бъде в региона на 100 000 до 300 000.

Сър Крис сподели, че макар цифрите, Коронавирус към момента се третира като здравен проблем, а не като „ екзистенциална опасност “, като тогавашният министър на опазването на здравето Мат Ханкок остава да ръководи идната среща на COBRA.

< p> Той допусна, че държавното управление може да е работило по друг метод, в случай че този тип смъртни случаи е бил породен от друго събитие, като да вземем за пример терористична офанзива.

„ Това, което бих желал да кажа по този въпрос - тъй като считам, това е мястото, където ние в действителност би трябвало да помислим доста съществено в държавното управление - дали, да кажем, генералният шеф на MI5 пристигна или началникът на генералния щаб влезе и сподели, че има възможност 100 000 души да загинат от терористична офанзива или офанзива против Обединеното кралство, възможностите това да е бил отговорът в писмото или системата да е траяла както е - идната COBRA, към момента управлявана от държавния секретар по опазването на здравето - е много дребна “, добави той.

< p> Въпреки това, сър Крис акцентира, че рецензиите му са предопределени да бъдат ориентирани към системата на ръководство, а не към обособени лица.

Той сподели метода, по който господин Джонсън - който беше разказан като " комплициран " от науката от някогашния консултант сър Патрик Валънс – вземането на решения беше „ неповторимо за него “.

„ Доста постоянно беше безредно, само че в действителност бих се съмнявал, в случай че не беше безредно в доста други държавни управления, а в действителност, това споделиха нашите сътрудници съветници от други страни “, сподели той.

Запитан за процеса на взимане на решения от някогашния министър председател и многочислените обвинявания за промяна на позиции, сър Крис сподели: „ Мисля, че методът, по който господин Джонсън вземаше решения, беше неповторим за него. “

Той също вярваше „ с изгодата от задна дата “, че първото блокиране през март 2020 година пристигна „ малко прекомерно късно “.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР