Правителство, съставено от ГЕРБ, ДПС и Демократична България, без Продължаваме

...
Правителство, съставено от ГЕРБ, ДПС и Демократична България, без Продължаваме
Коментари Харесай

Делян Добрев очаква кабинет ГЕРБ-ДПС-ДБ - без Промяната

Правителство, формирано от ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Демократична България ", без " Продължаваме промяната ". Такава поръчка даде депутатът от ГЕРБ Делян Добрев в утринния блок на Нова тв от името на партията. Поканата за тв присъединяване е била към водача Бойко Борисов, само че той пратил Добрев като негов представител, стана ясно още при започване на диалога.  

Така се разбра, че въпреки Добрев в персонално качество от дълго време да приказва, че би трябвало да има кабинет от ГЕРБ, Движение за права и свободи и Демократична България, този сюжет " може би ще се случи скоро ".

Той обаче минава през свалянето на настоящия кабинет, който е с мандата на ПП-ДБ, като депутатът на Борисов отхвърли да отговори на въпроса дали при готвения от опозицията избор на съмнение (който към този момент не е импортиран, защото Българска социалистическа партия и " Възраждане " не могат да се схванат за това дали да е преди или след изборите, б.р.), ГЕРБ още веднъж ще го поддържа. Минава и през това Демократична България да се отдели от обединението си с Политическа партия.

Защо единия желае оставката, а другият не - като сте негов делегат тук? - бе запитан Добрев, като под " другия " се засяга Бойко Борисов.

" Струва ми се, че и на господин Борисов му се изчерпа търпението,защото и той самият вижда тази таблица и я схваща " - отвърна Добрев, показвайки още веднъж таблици с цени в ефир - в тази ситуация, с цел да онагледи, че плащаме безценен бензин от " Лукойл ".

Кой да ръководи? - бе запитан още.

" Единственото потребно държавно управление за България е ГЕРБ, " Демократична България " и Движение за права и свободи, без присъединяване на " Продължаваме промяната " - бе отговорът.

На въпрос за какво тогава ГЕРБ и Движение за права и свободи просто не смъкват кабинета, изключително на фона на всекидневните обвинявания, че от ПП-ДБ обслужвали съветските ползи, че изпълнителната власт не се оправя и прочие, и прочие, главен рупор на които са Борисов, Добрев и Делян Пеевски (ДПС), ръководителят на енергийната комисия в Народното събрание отвърна:

" Сигурно и това скоро ще стане. "

" Може би ще се случи скоро. "

Последва поредност от питания за какво не в този момент, на което Добрев съумя да отговори с " Борисов е прекомерно толерантен ".

-  От доброта е?

- Да, от доброта. От нас да мине - и по тази причина още са на власт.

А " Демократична България "  знае ли, че ще взе участие в държавно управление с ГЕРБ и Движение за права и свободи, само че не и с Политическа партия, с която е в коалиция - последва нов въпрос, котел с подигравка. На него Добрев не отговори, а нападна - за какво Демократична България се била подписала под текст, даващ, съгласно него, монопол на " Лукойл ".

Така диалогът завърши с обобщението, че кабинетът " от нас да мине " скоро можело да бъде свален от подкрепящата го ГЕРБ. 

Но пък по предписание на Борисов активът на партията щял да поддържа ПП-ДБ при балотажите идната неделя, в това число в София, в случай че личният й претендент не стигне до подобен.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР