правителство обяви план за инвестиции в размер на 12,3 милиарда ...

правителство обяви план за инвестиции в размер на 12,3 милиарда

Испания ще започне да произвежда микрочипове

държавно управление разгласи проект за вложения в размер на 12,3 милиарда евро, които ще трансфорат страната в главен производител на и ще оказват помощ за понижаване на зависимостта на Испания и Европейския съюз от други снабдители.

Това заяви AP News.

Съобщението бе направено в Мадрид, където министър председателят Педро Санчес трябваше да се срещне с ръководители на софтуерни компании на Световния стопански конгрес в Швейцария, с цел да изясни проекта и да контракти по-нататъшни вложения.

В Мадрид вицепремиерът и министър на стопанската система Надя Калвиньо съобщи, че петгодишният проект има за цел да подсигурява, че Испания може да обхване всички области на създаването и производството на микрочипове, които през днешния ден се смятат за основни за всички сфери на актуалната промишленост.

Порди световния недостиг на компютърни чипове потребителите с затруднени в купуванет на коли, компютри и други предмети от първа нужда. Проектът е ориентиран към подсилване на слабите позиции на Европейския съюз в производството на микрочипове, което, по думите на...

Прочетете целия материал в cash.bg

Източник: cash.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg