Правителство на Русия реши да отпусне повече от 81,1 млрд.

...
Правителство на Русия реши да отпусне повече от 81,1 млрд.
Коментари Харесай

Коронавирус: В Русия подкрепят малкия и средния бизнес с над 80 млрд. рубли

Правителство на Русия реши да отпусне повече от 81,1 милиарда рубли (около 2 милиарда лева) за подкрепяне на дребни и междинни предприятия от секторите, наранени от ковид.

" Над 81,1 милиарда рубли ще бъдат отпуснати от аварийния фонд на държавното управление към Федералната хазна за даване през 2020 година на дотации от федералния бюджет на дребния и междинен бизнес от браншове, наранени от ковид ", се споделя в изказване на съветското държавно управление.

Отбелязва се, че помощта за дребния и междинния бизнес е разпоредена от съветския президент Владимир Путин.

" Средствата за финансова помощ - 12 130 рубли (минималната заплата в Русия) за всеки чиновник - могат да бъдат употребявани за решение на незабавни проблеми, в това число погашение на заплати ", прецизираха от държавното управление.

В този случай изискването за приемане на дотацията ще бъде запазването от страна на предприятието на най-малко 90% от чиновниците. Според кабинета над 970 хиляди компании ще могат да получат поддръжка.

По-рано държавното управление разиска даването на дотации на самолетните компании, наранени от обстановката с ковид. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР