Правителство на „партиите от протеста“ може и да има противно

...
Правителство на „партиите от протеста“ може и да има противно
Коментари Харесай

Обрат! Манолова натиска партиите на протеста да съставят пра...

Правителство на „ партиите от митинга “ може и да има обратно на упованията, че от „ ИТН “ се канят да върнат мандата за сформиране на кабинет, който ще получат като втора политическа мощ в новия парламент. За вид анти ГЕРБ държавно управление на процедура настоя Мая Манолова във видео послание, излъчено във Facebook преди часове.

Тя напомни конституционната процедура, съгласно която, в случай че Борисов не сформира кабинет, мандатът ще се връчи на втория – Слави Трифонов. „ От „ Изправи се.БГ “ ясно сме споделили, че наши естествени сътрудници са партията на Слави Трифонов и Демократична България. Във всички случаи ще настояваме да са изпълнени уговорките, поети към българските жители “, сподели Манолова, с което отвори тематиката за кабинет на малцинството. Трите партии дружно имат 91 депутати и ще им би трябвало поддръжката на Българска социалистическа партия, с цел да сформират кабинет. От Има Такъв Народ и Демократична България обаче към този момент настояха, че не биха приели рамо от столетницата, въпреки Корнелия Нинова към този момент да я предложи.

Манолова разяснява и концепцията на Бойко Борисов желае привикване на Велико Народно заседание. „ Конституцията за повторно се трансформира в средство да продължи властта си и още малко да е министър председател. Той по този начин и не разбра, че с цел да се стартира процедура за приемане на нова Конституция, е належащо да има парламентарен план. Какво ще предложи Борисов? Чл. 1 да гласи „ Борисов да е министър председател до живот “ ли? “, разяснява Манолова.

Тя допусна, че ще има спор по конституцията и правосъдна промяна, само че не по метода на Борисов. „ Дали ще се привиква Велико Народно заседание, ще решим ние – партиите на митинга, които сме първа политическа мощ. Този път конституционният спор ще е с специалисти, конституционалисти, академични преподаватели, жители, магистрати. Конституцията няма да се написа от безхаберници за една нощ “, съобщи Манолова.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР