Правителство на малцинството може да работи, каза пред БНТ Николай

...
Правителство на малцинството може да работи, каза пред БНТ Николай
Коментари Харесай

Правителство на малцинството може да работи, смята Хаджигенов

Правителство на малцинството може да работи, сподели пред Българска национална телевизия Николай Хаджигенов от коалиция " Изправи се! Мутри вън! ".

По думите му в новия парламент има има два типа болшинства в Народното събрание - едно с към 130 национални показа и едно - с над 150.

От изборите насам наподобява, че единственият вид за сформиране на държавно управление е коалиция сред " ИТН ", " Демократична България " и " Изправи се! Мутри вън ". Трите партии обаче нямат болшинство и ще се наложи да разчита на поддръжка от Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, които обаче оповестиха, че не желаят присъединяване в ръководството. Първата политическа мощ ГЕРБ е в цялостна изолираност в новото Народно заседание и препоръчано от нея държавно управление няма да получи поддръжка от останалите партии. Движение за права и свободи към този момент разгласи, че ще поддържа кабинет на " новите партии ", същото обявиха и социалистите.

" Реалистично държавно управление на малцинството може да работи, към провеждането на избрани политики - смяна в Изборния кодекс, анулация на дискриминационни и противоконституционни правила, правосъдна промяна. Тоест тези най-важните неща, които не търпят отсрочване. Това е напълно задоволително като начало за обединяване на всички ", сподели Хаджигенов.

Според него е нужна най-малко година, с цел да бъдат признати главните законодателни промени. " Има съвсем 100% единодушие по тези тематики. Буквално работим дружно, допълваме се ", сподели Хаджигенов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР