Правителство на малцинството е много по-добре, отколкото правителство, на което

...
Правителство на малцинството е много по-добре, отколкото правителство, на което
Коментари Харесай

Кирил Петков: Правителство на малцинството е много по-добре, отколкото да ти извиват ръцете

Правителство на малцинството е доста по-добре, в сравнение с държавно управление, на което се пробват да му извият ръцете. Това съобщи министър председателят Кирил Петков откакто стана ясно, че Има Такъв Народ напуща обединението.

В последната седмица министър Гроздан Караджов е изискал невиждано увеличение на бюджета на Министерство на регионалното развитие с 3 600 000 лева, разгласи министър председателят.

" Това е от горната страна на към този момент съществуваща сума от 2 милиарда и 200 милиона, което е невиждан бюджет през цялото време. Той изиска тези пари да бъдат платени на същите тези компании, които в последните години бяха разследвани от министър Рашков за злоупотреби. Когато ние казахме, че тази актуализация не е, с цел да се допълват бюджетите на Министерство на регионалното развитие, а да увеличим пенсиите, да помогнем на работещите фамилии, да понижим бензина, дизела и Данък добавена стойност на хляба, получихме назад, че те няма да се съгласят, в случай че не дадем тези средства на министерството и те не отидат при тези строителни компании.

Първият спор с Има Такъв Народ е зародил, откакто съдружните сътрудници не са отпуснали първите поискани 1.1 милиарда лева за пътища.

" Оттогава видяхме, че 80-90% от тези градежи са не леки ремонти на пътя, а същински строителни действия, направени под предлога, че са леки поправки ", разяснява Петков.

И още - от " Продължаваме промяната " са предложили вътрешният министър Бойко Рашков да стане шеф на КПКОНПИ , само че са получили отвод от " ИТН ".

Гледайте онлайн тук или на във Facebook:



" КПКОНПИ към този момент шест месеца се ръководи от заместника на господин Цацаров. Предложихме да сложим човек с невиждано добра известност против битката в корупцията - и това е министър Рашков. Ние казахме, че министър Рашков е индивидът, който би трябвало да оглави КПКОНПИ и вместо да се бавим и да се чудим, да стартират същинските следствия. Какво получихме като отговор от Има Такъв Народ - просто не сме съгласни - без доводи, без нищо. Вече шест месеца се бавим със закона за КПКОНПИ. Те не били съгласни, не били подготвени, трябвало да се разисква. Няма да обсъждаме повече - внасяме закона за КПКОНПИ още на следващия ден. "



Към момента " Продължаваме промяната " нямат оферти за заместници на изтеглените министри .

" Нямаме съответни имена, които да споделим, само че подсигуряваме, че всяко име, което ще предложим ще би трябвало да съблюдава същите високи стандарти, които нашите министри съблюдават. На тази коалиция ѝ трябват още 12 депутати да поддържат. Нашите съдружни сътрудници - Българска социалистическа партия и " Демократична България " към този момент обявиха цялостната поддръжка за тези промени " ", посочи Кирил Петков.

" Продължаваме промяната " са подготвени на държавно управление на малцинството, само че няма да харчат нито един лев без надзор, сподели Петков.

" Днес е ден на водораздела - може да сте от страната на корупцията, от страната на мафията, от страната на хората, които употребяват публичен запас, с цел да си го сложат в личния джоб, или да имаме кардинална позиция, при която всеки лев да се регистрира ", безапелационен е министър председателят.



" Морал не е да се крием под някакви общи събития и нереални искания " - обърна се Петков към Слави Трифонов - " морал е когато кажеш " не " парите да отиват при същите тези мафиоти, които ги изнесоха в торби ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР