Правителство на малцинството без условия и без участие няма как

...
Правителство на малцинството без условия и без участие няма как
Коментари Харесай

Христо Гаджев: ГЕРБ няма как да подкрепи правителство на малцинството

Правителство на малцинството без условия и без присъединяване няма по какъв начин да подкрепим. Който поддържа такова държавно управление, би трябвало да носи отговорност за него. Каквато и коалиция да има, ГЕРБ би трябвало да взе участие в нея, в случай че ще взе участие, тъй като по този начин ще носим отговорност за решенията, които ще се вземат. Това сподели Христо Гаджев от ГЕРБ-СДС пред NOVA NEWS.

По неговите думи, в случай че в този момент не се образува държавно управление, 2023 година ще бъде изгубена по този начин, както бяха изгубени 2021 и 2022 година.

„ От една година от ГЕРБ-СДС обясняваме по какъв начин финансовата непоклатимост е изправена пред риск. Безотговорното и безразборното харчене на държавни средства през миналата година ще има и своята цена и тя се появи “, сподели Гаджев.

Той изрази вяра, че няма да се стигне до банкрут на страната, само че за тази цел би трябвало да има виновна политика. Според него, в случай че не престават да се изразходват държавните пари безконтролно, нищо не е изключено.

Той означи, че ГЕРБ не поддържа увеличението на налози. Гаджев посочи, че когато се подвигат стремително приходите, с цел да се покрие инфлацията, тези разноски влизат още веднъж в цените, а това води до искане за по-високи заплати. Така се влиза в серпантина, която става неудържима, добави той.

„ Инфлацията би трябвало да се потисне с ограничения, които да управляват пазара да не основава условия, които не дават отговор на пазарните такива “, уточни той.

Гаджев акцентира, че би трябвало да се стабилизират приходите на хората.

За бъдещото ръководство на страната той посочи, че ГЕРБ-СДС не желаят да затварят вратата пред никого. „ Няма по какъв начин да партнираме само с „ Възраждане “ и Българска социалистическа партия “, посочи Гаджев. Политикът съобщи, че програмата на Политическа партия в бранш защита е на 90% изплагиатствана от тази на ГЕРБ-СДС.

Той разяснява и мигрантския напън, като сподели, че би трябвало да се работи по-активно с европейските сътрудници и с Турция.

„ Важно е техническото и кадрово застраховане на Гранична полиция “, безапелационен е той.

Политикът сподели, че България е почнала да оказва помощ дейно на Украйна с решението на Народното събрание за оръжейната помощ.

„ Политическа партия се хвалеха, че не оказват помощ по никакъв метод на Украйна. Имаше изявления по какъв начин България не изпраща муниции, не изпраща оръжия и не би трябвало да изпраща, даже да продава. После се оказа, че нещата не са по този начин “, добави политикът.

Христо Гаджев сподели още, че би трябвало да се търсят общите линии, тъй като, в случай че продължава да се разделя обществото, това няма да докара до положително.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР