"Правителство, което не стъпва на гласовете на ИТН, е невъзможно.

...
"Правителство, което не стъпва на гласовете на ИТН, е невъзможно.
Коментари Харесай

Дончева: Нови избори ще смъкнат драстично резултата на ИТН

"Правителство, което не стъпва на гласовете на Има Такъв Народ, е невероятно. Ако от Има Такъв Народ се запънат, че няма да поддържат никого, това ще ни докара до нови избори. Няма по какъв начин да трансферират механически отговорността на който и да е отвън Има Такъв Народ. По-хубаво е идващите дни да бъдат употребявани за мислене от страна на Има Такъв Народ, за пробуждане на лидерски капацитет на част от парламентарната група. И да вървим напред с благоприятни условия за поддръжка на държавно управление, в случай че не от целия Има Такъв Народ, то най-малко от част от партията ".

Това сподели пред БНР Татяна Дончева от ИМВ, водач на "Движение 21 ".

Според нея най-вече негативи партиите ще изтърпят от това, че "са подкрепили държавно управление, което се е издънило ".

"Трябва да си сполучлив в политиката и да постигаш задачите си - да преминеш публичното време от точка А до точка Б, уплътнявайки го с произвеждане на материална и духовна просвета. Каквото и да имат в главата си като стратегия Има Такъв Народ, това изисква ръководене на страната по логичен метод. Имаме потребност от съществени хора, които да си гледат работата ", уверена е тя.

В предаването "Неделя 150 " Дончева добави:

"Ако Има Такъв Народ отидат на нови избори, ще си смъкнат резултата фрапантно ".

Тя уточни, че консолидацията в обединението ИМВ "някак си се взема решение ". И предизвести при съставянето на проектокабинет да се внимава с хора с връзки с някогашната Държавна сигурност.

"България 30 години е на този хал, тъй като не прекъснахме тези неща, отхвърляме да ги забележим и тези хора не престават да ни лашкат като бригадирски колички. Не би трябвало това нещо да се позволява в този момент, в случай че желаеме непоклатимост. Затова съм част от служебното държавно управление да бъде възпроизведено ", уточни Дончева.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР