правителство. Даже вече не знам как да го нарека -

...
правителство. Даже вече не знам как да го нарека -
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов, БСП: Голямата идея е да обединим ляво, център, патриотично

държавно управление. Даже към този момент не знам по какъв начин да го нарека - на сглобката ли, на националното изменничество ли, на слугинажа ли. Ако това е ръководството на страната - ние сме страна на парадокса. Естествено е, че би трябвало да се откри нов път на развиване и Българска социалистическа партия го търсим тв едно такова обединяване. Българска социалистическа партия сме партията единствена опция на това, което се случва в страната. Ние постоянно сме били патриотична партия още от самото ни създавана от преди 132 години. Няма нищо неприятно в това да имаш национализъм.

Защото има разлика сред краен шовинизъм и национализъм. Нека да бъдат хора, партии, придвижвания, които желаят страната ни да се развива обикновено. Голямата концепция е точно тази ляво-център и патриотичното. Да се откри това обединяване. Не смятам, че има заплаха да ни изключат от ПЕС.

Ако приказваме за джендърство и Истанбулска спогодба - Българска социалистическа партия постоянно сме били срещу. Тогава в действителност е мъчно да се намерят допирни точки. Ние си имаме наши полезности и ги съблюдаваме. И сме длъжни да го вършим, тъй като и Конституцията е пределно ясна по този въпрос ", това съобщи националният представител от Българска социалистическа партия Борислав Гуцанов в ефира на Българска национална телевизия.

Гуцанов посочи, че социалистите са работили по този модел на обединяване на последните локални избори. " Българска социалистическа партия сме единствената партия, която вдигнахме толкоз резултата на локалния избор.

От 57 кмета, които бяха 2019-та година - сега имаме 72 определени кмета. Единствено Движение за права и свободи подвигат от 40 на 45, а ГЕРБ падат от 143-ма на 113. Това обединяване, което ние го започнахме на локална почва дава своя резултат. И откакто дава резултат би трябвало да го прехвърлим на национална почва. Да забележим какви са кметовете на ПП-ДБ - имат 6 кмета в страната. Като виждаме какво става сега в столицата - малко стартира на Бейрут да наподобява. Едно по този начин по-сериозно време, което сполетя страната ни - още не може да се оправят 10-ти ден, а не могат да си изберат ръководител на общинския съвет към този момент стартира втори месец след изборите.

Те 4 години разясниха какъв брой зле е София, само че като виждам сега не се оправят доста добре. Ако и ръководител на общинския съвет е от тяхна страна - не смятам, че това е положителното решение за София ", добави той.
" Там инженерните планове вървят един след различен. Не знам дали има директна връзка, само че бих предложил на хората, които приказват за 3 март да видят, че това е изчерпана тематика и то с помощта на Българска социалистическа партия. Защото ние поставихме този въпрос доста остро в Народното събрание и то няма да бъде гласувано, когато се разяснява Конституцията. Но, в случай че това фактически е план на президентството - да се свика КСНС, тъй като това е извънредно значимо президентската институция да го направи, а не да бяга дали някоя партия му харесва или не му харесва. КСНС трябваше да бъде свикано доста от дълго време.

И по въпросите за Украйна, Близкия изток, както и по тематиките за далечния изток и тематиките за енергетиката. Всяка институция би трябвало да си гледа своите отговорности, а не да прави планове. Хора, които са дали своят вот за левицата и са били техни симпатизанти - имат цялостните учредения сега да се върнат в по този начин наречената партия майка ", разяснява депутатът от Българска социалистическа партия за основаването на възможен политически план към президента Радев.

Гуцанов бе безапелационен, че Нинова е била права, когато е излезнала на трибуната, тъй като по думите му е било цялостно безсрамие протичащото се от първия ред сред разнообразни народни представители и ръководители на парламентарни групи. " Делят над 8 милиарда, които са дадени за здравето на хората. Но те не приказват по какъв начин ще се създадат по-евтини медикаменти, дали лечебните заведения ще бъдат търговски сдружения и за какво от близо 9 милиона в този момент сме 6 милиона и половина, а парите за здраве се качват. Какво е това безсрамие да се разяснява " вашия шеф краде повече или по-малко от нашия ". Естествено, че това трябваше да бъде реакцията на госпожа Нинова. Нормално ли е избираш преди 3 месеца шеф, в този момент избираш подуправител и в петък им казваш и двамата да се отдръпват ", изясни социалистът.

По думите му това ръководство е срамно за България и колкото по-бързо си отиде - толкоз по добре. " Сигурни сме, че хората ще схванат, че това не може да продължава по този път. Всяка партия се стреми към властта, тъй като по този метод тя пази своите хрумвания и визии. Ние губим суверенитет с това, което вършат сега от сглобката ", заключи той.

" Българска социалистическа партия е партия, която пази ползите на българския народ, а не тези на Москва или Вашингтон. А това, че някои употребяват думичката евроатлантизъм до момента в който вършат спекулация след спекулация. Оръжието можеше да бъде американско и да не е на тези цени, можеше да бъде купено от Германия и да не е на тези цени. Може ли Народно събрание 2018-та гласоподава 3 проекта- единият е за военновъздушните сили.

И ние купуваме F16 за 2.2 милиарда платени незабавно. Да сме видели самолети? И незабавно се купува втора ескадрила, макар че първата още не пристигнала. Коя друга страна е направила такова нещо и това на цени в пъти по-скъпи. И в този момент това държавно управление на автограф без даже да се съберат - взима решение да се купят страйкъри в случай, че има отчет от преди години на сухопътните ни войски, който споделя, че тези машини не са пригодни за нас.

И от 1.22 милиарда се подвига цената на 1.370 милиарда, а към този момент не лв., а долари. За машини, които са на 40 години. Ако съберем всичките тези суми прави 8.5 милиарда български левове дадени и няма нищо пристигнало в България. Към тези пари биха трябвали още 1.5 милиарда и щеше да е издигната Белене като атомна централа. Тази централа щеше да се изплати за по-малко от 4 години ", разяснява Гуцанов за безобразията на сглобката свързани с превъоръжаването на армията ни.

Социалистът дефинира като неточност на държавното управление да не бъдат позволени Лавров с Мария Захарова да прелетят на България. " И Турция ги позволява, и Гърция. Ние на какви се направихме, какъв знак даваме? В момента отново купуваме съветски газ, само че през Боташ Турция, само че на по-висока цена. Купуваме и от Гърция - още веднъж съветски газ. ГЕРБ упрекваха Политическа партия, че прибират от комисионни, само че в този момент са се прегърнали в сглобката ", сподели още той.
" Тези неща, които са свързани с повишение на приходите ще бъдат подкрепени от нас, само че бюджета като цяло няма по какъв начин да бъде подсилен. Бюджетът е най-важния закон, тъй като той дефинира развиването на страната. Трябва да има вероятност за развиването на страната. Ние желаеме да развиваме енергетиката, само че в този бюджет не се прави нищо за нея. Има ли писмо от министъра на земеделието към финансовия министър - да има. Става въпрос за тези 340 милиона и се приказва за продажбата на 740 хиляди декара от запаса на България. Това не е ли национално изменничество ", сподели в умозаключение Борислав Гуцанов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР