Правителственият сайт стана поредната жертва на зачестилите в последно време

...
Правителственият сайт стана поредната жертва на зачестилите в последно време
Коментари Харесай

Руски хакери отново атакуват България?

Правителственият уебсайт стана следващата жертва на зачестилите напоследък хакерски атаки против страници на българската държавна администрация. За случая оповестиха от пресслужбата на Министерския съвет в неделя, без да дават детайлности за естеството на удара или каквито и да е други детайлности.

Страницата на Министерския съвет през вчерашния ден беше краткотрайно недостъпна вследствие на въпросната хакерска атака. Проверка на Money.bg сподели, че тази заран до уеб страницата към този момент има достъп.

Новината за хакерската атака идва месец, откакто съветската хакерска формация KillNet нападна 14 интернет страници на български институции. Миналата седмица същата организация пое отговорност и за удара против уеб страницата на Държавна организация " Разузнаване " (ДАР).

Предходните удари бяха вид DDoS офанзиви - отвод от услуга в резултат на ориентиране на неестествен трафик на ползване, вследствие на който платформите не устоят на натоварването.

Експертите изясняват, че поредицата от офанзиви против държавни уеб сайтове е по-скоро с пропагандна цел - изпращане на обръщение и гонене на политическата дестабилизация.

На процедура това са страници, играещи ролята на визитка и нападенията против тях не крият основни опасности. Такива обаче може да последват при удар на институции с огромни бази персонални данни, като тези на Национална агенция за приходите и Търговски указател.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР