Правителственият самолет Еърбъс“ с български граждани на борда, пожелали евакуация

...
Правителственият самолет Еърбъс“ с български граждани на борда, пожелали евакуация
Коментари Харесай

Самолетът на евакуираните от Ливан българи кацна на летище София

Правителственият аероплан „ Еърбъс “ с български жители на борда, поискали евакуация от Ливан, кацна на летище София. Днес екип на Държавния авиационен оператор отлетя за Бейрут, Ливан, с което стартира поетапна евакуация на сънародниците ни. 
Прочетете още
Към момента измежду завръщащите се с проведения полет българи няма такива, които да са декларирали потребност от настаняване, написа Българска телеграфна агенция. Въпреки това Министерството на вътрешните работи е в подготвеност да окаже подпомагане с базите си. Междувременно не престават да бъдат обсъждани и други разновидности за евакуация на сънародниците ни от Бейрут, оповестиха през днешния ден от пресслужбата на Министерския съвет.

Приоритет при евакуацията ще бъде даден на фамилиите с деца и уязвимите групи. Това беше решено на свиканата през вчерашния ден от премиера Димитър Главчев среща в Министерския съвет, с присъединяване на представители на Министерството на външните работи, Министерството на превоза и известията, секретариата на Съвета по сигурността и службите.

От Министерството на външните работи приканиха българските жители да преустановят всевъзможни пътувания до Ливанската република и неотложно да изоставен територията на страната. При нужда от подпомагане, българските жители в Ливанската република, могат да се обръщат към българското дипломатическо посланичество в Бейрут, на следния номер: +961 5 453 658, както и на телефонни номера за неотложни случаи в извънработно време: +961 81 302 552; +961 76 697 766. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на Консулската работа към Посолството: [email protected].

 
 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР