Правителствените сили на Сирия влязоха в ожесточени сблъсъци с бунтовниците

...
Правителствените сили на Сирия влязоха в ожесточени сблъсъци с бунтовниците
Коментари Харесай

Ожесточени сблъсъци край Дамаск въпреки режима на тишина

Правителствените сили на Сирия влязоха в яростни конфликти с бунтовниците в Източна Гута . Това оповестява Сирийският център за наблюдаване на човешките права, представен от Агенция Франс Прес.

Боевете се водят ден след признатата от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации резолюция за едномесечно преустановяване на конфликтите в арабската страна.

 Съветът за сигурност утвърди 30-дневно прекъсване на огъня в Сирия
Съветът за сигурност утвърди 30-дневно прекъсване на огъня в Сирия

Повече от 500 са жертвите за седмица в Източна Гута

При конфликтите в Източна Гута са починали минимум 13 души от държавните сили и шестима от " Джаиш ал Ислам " ( " Армия на исляма " ), добавя центърът.

 Повече от 500 починали при бомбардировки в Сирия за седмица
Повече от 500 починали при бомбардировки в Сирия за седмица

Съветът за сигурност разисква краткотрайно помирение

Местни поданици описаха, че бойни самолети и артилерия са обстрелвали градове в анклава Източна Гута . Бомбардировките са по-малко интензивни спрямо последните дни.

Бунтовници оповестиха, че са влезнали в конфликт с държавните сили на няколко фронта тази заран.

По-рано през днешния ден Иран разгласи, че офанзивите ще продължат против следените от " терористи " покрайнини на столицата Дамаск , само че Ислямската република и Сирия ще спазят резолюцията на Организация на обединените нации, оповестява " Ройтерс ", базирайки се на ирански организации.

" Ние ще се придържаме към резолюцията за прекъсване на огъня. Сирия също ще се придържа. Част от предградията на Дамаск, които са следени от терористите, не са покрити от прекъсването на огъня и интервенциите по пречистване там ще продължат ", сподели началникът на щаба на армията военачалник Мохамед Бакери.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР