Правителствени служители на Полша и Украйна твърдят, че планират да

...
Правителствени служители на Полша и Украйна твърдят, че планират да
Коментари Харесай

На полски площад показват повредени от войната руски танкове

Правителствени чиновници на Полша и Украйна настояват, че възнамеряват да изложат на публичен показ във Варшава развалени или изгорени съветски танкове и бронирани транспортни средства , хванати от украинските сили по време на войната, оповестява АП.

Ръководителят на кабинета на полския министър председател Михал Дворчик сподели, че концепцията е да се подчертаят съветските зверства и украинския отговор .

" От една страна, ние демонстрираме зверствата, които съветската войска прави в Украйна и въпреки това демонстрираме героичната отбрана на въоръжените сили на Украйна и резултатите от тези борби ", сподели Дворчик.

Изложбата навън е с ироничното име " Непобедима войска " и ще бъде на площада на замъка в Стария град на Варшава, който бе усърдно възобновен, откакто бе опустошен по време на борби през Втората международна война.

Министърът на защитата на Украйна Алексей Резников сподели тази седмица, че има проекти за сходни изложения в други европейски столици като Берлин, Париж, Мадрид и Лисабон .

" Ние ще помогнем да се подсигурява, че съветските танкове се озовават в Европа, само че единствено под формата на остатъци ", сподели Резников пред полската телевизия Polsat TV News.

Украйна упорства западните й съдружници да дават повече военно съоръжение и муниции, с цел да поддържат защитата против тежки съветски офанзиви в източната част на страната.
 Украйна: До неделя Русия желае да е превзела Луганска област
Украйна: До неделя Русия желае да е превзела Луганска област

Армията на Киев оказва съпротива
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР