Правителствата в цяла Европа се опитаха да защитят домакинствата от

...
Правителствата в цяла Европа се опитаха да защитят домакинствата от
Коментари Харесай

МВФ призова европейските правителства да прехвърлят нарастващите енергийни разходи към по-богати потребители

Правителствата в цяла Европа се пробваха да защитят семействата от внезапно възходящите разноски с необятен надзор на цените, понижаване на налозите и дотации.

Оя Селасун, помощник-директор в европейския отдел на МВФ, уточни в блог обява в сряда, че държавните управления " би трябвало да разрешат цялостното нарастване на разноските за горива да премине към крайните консуматори, с цел да насърчат спестяването на сила и прекосяването към изкопаеми горива ", посочи БНР.

Въвеждането на облекчителни ограничения в поддръжка на семействата с ниски приходи, които имат минимум средства да се оправят с внезапно възходящите цени на силата, би трябвало да е приоритет, сподели Селасун. Политиките би трябвало да преминат от съществуващите широкообхватни ограничения за поддръжка към целеви облекчения, добави представителят на МВФ.

Съществуващите широкообхватни ограничения за поддръжка освен забавят нужното пригаждане към енергийния потрес, те поддържат международното търсене на сила и цените по-високи, в сравнение с биха били другояче, предизвести още МВФ.

В доста страни разноските за битка с възходящите цени на силата ще надвишават 1,5 % от икономическото произвеждане тази година заради широкообхватни ограничения за угнетяване на цените, предвиждат още от фонда. Пълното компенсиране на нарастването на разноските за живот за най-бедните 20 % от семействата би коствало на държавните управления приблизително 0,4 % от брутния вътрешен артикул за 2022 година, до момента в който компенсирането на най-бедните 40% от семействата би коствало 0,9% от Брутният вътрешен продукт.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР