Правителствата в Европа се опитват да балансират между стремежа да

...
Правителствата в Европа се опитват да балансират между стремежа да
Коментари Харесай

Не много весела Коледа се задава за засегнатата от коронавируса Европа

Правителствата в Европа се пробват да балансират сред устрема да се избегне разпространяването на ковид през коледния празничен сезон и да се разреши на хората да честват със своите фамилии и другари.

Агенция Ройтерс обобщава информацията за някои ограничения, които ще бъдат признати от някои европейски страни за празничния интервал в края на годината.

Испания

До 10 души на домакинство ще могат да се събират за коледните и новогодишните празници - намаляване на настоящето общо предписание, което разрешава събирането на най-вече шестима. Вечерният час ще бъде изместен от 23.00 ч. на 1.00 ч. след среднощ на 24 декември и на 31 декември, само че придвижването сред районите ще е неразрешено от 23 декември до 6 януари, с изключение на визитите при родственици. Правителството на Каталуния съобщи, че няма да отслабва рестриктивните мерки на 7 декември, както е планувано, принуждавайки някои ски писти да отсрочат отварянето си идната седмица, само че свободното придвижване по коледните празници ще бъде разрешено.

Германия
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР