Правителствата трябва да признаят, че авиопревозвачите, в които работят около

...
Правителствата трябва да признаят, че авиопревозвачите, в които работят около
Коментари Харесай

IATA предупреди за фалит на много авиокомпании заради вируса

" Правителствата би трябвало да признаят, че авиопревозвачите, в които работят към 2.7 млн. души, са под мощен финансов и действен напън. Те се нуждаят от поддръжка ", споделя генералният шеф на IATA Александър дьо Жуниак

Международната асоциация за въздушен превоз (IATA) предизвести, че държавните управления би трябвало да са подготвени да дават поддръжка за противопоставяне на въздействието на възбраните за пътешестване, наложени поради пандемията от ковид. Авиотранспортът беше един от първите, най-засегнати от рецесията, като доста самолетни компании стопираха полетите си до и от Китай. Допълнителен удар е възбраната на Съединени американски щати за пътувания от Европа. В организацията членуват 290 самолетни компании от 120 страни, представляващи 82% от международния въздушен трафик.

" Това са изключителни времена и държавните управления подхващат невиждани ограничения ", споделя генералният шеф на IATA Александър дьо Жуниак, представен от Reuters. " Безопасността - в това число публичното здраве, постоянно е главният ни приоритет. Авиокомпаниите дават отговор на тези условия. Правителствата би трябвало също да признаят, че авиопревозвачите, в които работят към 2.7 млн. души, са под мощен финансов и действен напън. Те се нуждаят от поддръжка. "

Ситуацията с ковид Четете хронологията на събитията без непотребна страст в Дневник Британската компания Flybe, която имаше финансови проблеми и по-рано, към този момент банкрутира след началото на рецесията. Според Дьо Жуниак " в случай че спадът е толкоз бездънен, какъвто го виждаме в този момент, и в случай че той продължи повече от два или три месеца, ще станем очевидци на някои компликации измежду самолетните компании ". " Някои от тях евентуално ще имат финансови усложнения, които евентуално ще доведат до по-нататъшна консолидация. "

М ного по-малко доходи

Жуниак изясни, че самолетните компании е допустимо да изгубят доходи от над 113 милиарда $ поради рецесията, като прогнозата е направена преди възбраната на Съединени американски щати. Той насочи молба към всички държавни управления, които са сложили ограничавания и по-специално Съединени американски щати да преразгледат решението си. Жуниак означи, че решението на Тръмп ще усили финансовия напън. Общият авиационен пазар сред Съединени американски щати и шенгенското пространство през 2019 година е бил 20.9 милиарда $ съгласно IATA.

Организацията отбелязва, че пазарите, изправени пред най-голямо влияние, са САЩ-Германия (4 милиарда долара), САЩ-Франция (3.5 милиарда долара) и САЩ-Италия (2.9 милиарда долара).

Международната организация прикани държавните управления да обмислят разширение на кредитните линии, да понижат инфраструктурните разноски и налозите за самолетните компании.

Вече приземени

През миналата седмица Lufthansa заяви, че анулира 23 хиляди полета, които трябваше да се проведат сред 29 март и 24 април. Отменените полети засягат най-вече Европа, Азия и Близкия изток, като авиолинията ще се свърже със засегнатите клиенти, с цел да ги осведоми и да им предложи други възможности. Тя предизвести, че в идните седмици се чака да бъдат анулирани още полети.

В събота нискотарифната самолетна компания Wizz Air заяви, че вследствие на рестриктивните мерки за пътешестване, наложени за всички задгранични полети и оповестени от полския министър председател Матеуш Моравецки, от 00:00 ч. на 15 март 2020 година прекратява всички свои полети до и от Полша до по-нататъшно съобщение. От 10 март самолетната компания спря всичките си полети до Италия заради блокирането на страната със заповед на италианския министър председател в опит за преодоляване на огнището на ковид в страната. От 12 март Wizz Air прекрати и всичките си полети до Тел Авив и Ейлат заради въвеждането на 14-дневна карантина за всички идващи пасажери, оповестена от израелските управляващи като мярка против разпространяването на вируса. Ryanair също спря полетите си до и в границите на Италия до 8 април. Вътрешните полети бяха спрени на 11 март, а интернационалните на 13 март. " България ер " също анулира полетите си от и до Милано.

Примерите са доста. Finnair спря полетите си до Съединени американски щати и Делхи, откакто и Индия наложи краткотрайно ограничаване за влизането на чужденци. Това наложи Air India да анулира редица полети до Мадрид, Париж, Франкфурт и така нататък Намибия спре посрещането на полети на Lufthansa, Qatar Airways и Етиопските авиолинии. Броят на полетите до Лондон, Париж и Франкфурт на виетнамските авиолинии също се редуцира.

Нискотарифната самолетна компания Air Asia разгласи, че стопира вътрешните полети от и до филипинската столица - Манила. В страната бяха наложени рестрикции за идващите от чужбина служащи да останат в региона на Манила до края на карантината, преди да стигнат до родните си места, като страната е известна с големия брой мигранти на работа в чужбина.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР