Правителствата на шест държави планират да бойкотират Световното първенство в

...
Правителствата на шест държави планират да бойкотират Световното първенство в
Коментари Харесай

The Sun: Шест държави се присъединяват към Великобритания в бойкота на Мондиала

Правителствата на шест страни възнамеряват да бойкотират Световното състезание в Русия, твърди The Sun. Съгласно информацията, публични лица от Полша, Исландия, Дания, Швеция, Австралия и Япония няма да посетят Мондиала. Солидарност с британците се чака да проявят и държавните управления на други страни.

Британският министър-председател Тереза Мей този месец удостовери публично, че членове на английското държавно управление и кралското семейство няма да участват на Световното през лятото, във връзка със случая с отравянето в Солсбъри на някогашния разузнавач Сергей Скрипал и щерка му Юлия, за което Англия упреква Русия.

Президентът на Полша Анджей Дуда стана първият международен водач, който разгласи, че ще поддържа Тереза Мей и няма да почете церемонията по откриването на шампионата в Москва на 14 юни. По-рано през днешния ден външният министър на Австралия Джули Бишъп и локалната футболна федерация опровергаха, че управляващите имат намерение да бойкотират Световното. Бишъп в хода на разискване на глобите против Русия загатна Мондиала, само че в този момент разясни, че думите й са били погрешно интерпретирани. Австралия към този момент експулсира двама съветски дипломати с обяснението, че те в действителност са били чиновници на разузнаването.

" Това не е истина. Правителството не преглежда опцията за протест на Световното състезание ", написа Бишъп в микроблога си в Туитър. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР