Правителствата на Република България и на Република Северна Македония провеждат

...
Правителствата на Република България и на Република Северна Македония провеждат
Коментари Харесай

BREAKING: Двойно правителствено заседание

Правителствата на Република България и на Република Северна Македония организират взаимно заседание  в резиденция „ Бояна “ в София.

Поне половин година да бъдат оставени да работят преговорните групи по икономическите тематики. Това планува проектът на министър председателите на България и Северна Македония Кирил Петков и Димитър Ковачевски.

5 работни групи ще назначат двамата министър председатели. Всяка от тях ще заседава най-малко един път месечно по стратегии, които би трябвало да бъдат оповестени през днешния ден. В договарянията по икономическите тематики Скопие реши да заложи основно на министри от албански генезис.

Целта на тези работни групи е да задвижат взаимни планове сред двете страни. А след техните съвещания ще бъдат обявявани единствено тематиките, по които е реализирано единодушие, не и тези със разногласия, обясни при визитата си в Скопие Петков по какъв начин ще стане раздвижването в връзките.

Предвижда се първа да се събере работната група по стопанска система – още при започване на февруари в Скопие. Екипите ще работят по този метод до юни, след което ще има ново взаимно съвещание на двете държавни управления. Тогава министър председателите Петков и Ковачевски би трябвало да им слагат проект за още година взаимна работа.



Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР