Правителствата на повече от 30 държави подготвят писмо, в което

...
Правителствата на повече от 30 държави подготвят писмо, в което
Коментари Харесай

МОК получи нов призив да изясни принципите за неутралност за руски спортисти

Правителствата на повече от 30 страни приготвят писмо, в което приканват Международния олимпийски комитет () да обясни дефиницията за " индиферентност " за спортисти от Русия и Беларус.

Това се отнася за търсенето на метод съсетзатели от двете глобени страни да вземат участие в олимпийските игри в Париж през 2024г. Информацията е на организация АП, представена от.

" Докато тези фундаментални въпроси и основна липса на изясненост и съответни елементи за работещ модел на " индиферентност " не бъдат прегледани, ние не сме съгласни спортисти от Русия и Беларус да получат разрешение още веднъж да вземат участие в интернационалните надпревари ", се споделя в писмото, получено от АП преди всеобщото му разпространяване.

Сред тези, които са го подписали са публични лица от Съединени американски щати, Англия, Франция, Канада и Германия.

В последните седмици МОК е подложен на напън, откакто разгласи, че ще " изследва опцията " да разреши на под безпристрастен байрак, като добави, че " никой състезател не би трябвало да бъде възпрепятстван да се състезава единствено поради паспорта си ".

Украйна първа разгласи, че на олимпийските игри в отговор на тези дейности. Последва реакция и от други страни и олимпийски комитети.

Не липсваха и по-остри изявления от Украйна, която упрекна МОК, че " популяризира геноцида ". Президентът на олимпийския комитет Томас Бах пък.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР