Правителствата на ГЕРБ дадоха старта на проучванията за петрол и

...
Правителствата на ГЕРБ дадоха старта на проучванията за петрол и
Коментари Харесай

Теменужка Петкова в спор с червени депутати заради проучванията за газ в Черно море

Правителствата на ГЕРБ дадоха старта на изследванията за нефт и природен газ в Черно море и това не може да бъде оспорено , съобщи енергийният министър Теменужка Петкова по време на парламентарния надзор.
Така тя отговори на
 Държавата утвърди нов състезател в изследването за петрол и газ в блок Хан Кубрат Държавата утвърди нов състезател в изследването за петрол и газ в блок Хан Кубрат
20% от правата за търсене и изследване на петрол и природен газ в " Блок 1-14 Кубрат " ще бъдат трансферирани от " Шел Интернешънъл Експлорейшъ...
Депутатът беше безапелационен, че процедурите се приготвят по този начин, че да няма интерес към документите макар находките във водите на Румъния и Турция.
Правителството не може да дава отговор за залежите на дъното на морето, а единственото, което може да направи, е напълно да поддържа фирмите, които правят изследването , сподели още Теменужка Петкова.
Тя регистрира, че сега се правят действия в два блока - " Хан Аспарух " и " Хан Кубрат " (бившият " Силистар " ), а поради липса на интерес за следващ път е прекъсната процедурата за избор на реализатор на дейностите в блок " Тервел " (бивш " Терес " ).
Разрешението за работа в " Хан Аспарух " се удължи на два пъти по искане на консорциума, който изследва региона. Последно това се случи през май 2020 година за период от още 2 години. В " Хан Кубрат " изследванията се правят от Shell и сега се правят оценка резултатите от направените сондажи. Подготвя се нов конкурс за " Тервел ", добави още Петкова, представена от Инвестор.
 Петкова скочи на Българска социалистическа партия: Енергетиката не се ръководи некадърно Петкова скочи на Българска социалистическа партия: Енергетиката не се ръководи некадърно
Категорично не сме съгласни с изказванието на депутата от Българска социалистическа партия Таско Ерменков, че енергетиката се ръководи некадърно. Това съобщи ене...
Българският енергиен холдинг (БЕХ) e изкупи дълга на " Топлофикация - София " към " Булгаргаз " за опазване финансовата непоклатимост на газовата компания, разяснява още Теменужка Петкова по време на контрола в Народното събрание.
Тя удостовери, че в края на декември 2020 година БЕХ е изкупил дълг за 109 млн. лв. от " Булгаргаз ". Газовата компания има основна роля на публичен снабдител, както и да диверсифицира доставките на природен газ от различен източник - Азербайджан, аргументира това решение енергийният министър.
Петкова отхвърли обвиняванията за неприятно ръководство на БЕХ, акцентирайки че през 2014 година холдингът е бил на загуба от 247 млн. лв.. 2020 година завършва с облага от 295 млн. лв. . Наличните парични средства се усилват от 395 млн. лв. до 1,5 милиарда лв. в интервала от 2014 година до 2020 година.
" Топлофикация - София " не е нормално комерсиално сдружение - има значими публични отговорности ", разяснява Петкова. Дружеството е поръчител за енергийната сигурност на столицата, съобщи тя и напомни, че от 2002 година е процедура да се цесират отговорности на топлофикацията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР