Правим всичко, за да укрепим украинската отбрана в Донецка област,

...
Правим всичко, за да укрепим украинската отбрана в Донецка област,
Коментари Харесай

Боевете в Донбас продължават, Киев съобщи, че част от Соледар е превзета от руските сили

Правим всичко, с цел да укрепим украинската защита в Донецка област, посочи украинският президент:

 

„ Сега страната терорист и нейните пропагандатори претендират, че някаква част от нашия град Соледар, съвсем изцяло опустошен от окупаторите, е достижение на Русия.

 

Те ще показват това и към този момент го показват на обществото там, тъй че да поддържат мобилизацията и да дават вяра на тези, които поддържат експанзията. Но боевете не престават, Донецка област се държи и ние непрестанно вършим всичко допустимо да засилим украинската защита “.

 

Президентският консултант Олексий Арестович уточни, че част от града е завладяна, само че украинските сили управляват западните и северните му елементи. Пътят от южната му страна обаче е под контрола на руснаците.

 

Според Генералния щаб на украинската войска, съветските сили понасят огромни загуби при офанзивата против Соледар и опитите им да пресечен пътищата за доставяне на украинските войски към Бахмут.

 

Друг президентски консултант Михайло Подоляк разяснява, че макар промяната в управлението на съветските сили, Русия ще претърпи поредност от провали.

 

По-рано началникът на Генералния щаб на съветската войска Валерий Герасимов пое командването на Обединената войскова формация в Украйна.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР