Правим всичко възможно за приключването на обекта в срок, каза

...
Правим всичко възможно за приключването на обекта в срок, каза
Коментари Харесай

Готови сме за Акт 15 за интерконектора с Гърция

" Правим всичко допустимо за приключването на обекта в период ", сподели във връзка с строителството на интерконектора с Гърция от газоизмервателна станция " Стара Загора " служебният министър на районното развиване Иван Шишков пред публицисти.

Газоизмервателната станция край Стара Загора беше първият обект от плануваната ревизия на интерконектора сред България и Гърция.

До края на идната седмица министър Шишков чака всички документи за осъщественото строителство досега да са събрани, а строителството да е приключено.

" Към момента нямам терзание, само че би трябвало да поддържаме темпото, което започнахме преди към месец ", безапелационен е той.

" Обектите отиват към довеждане докрай. Поставили сме си за цел в края на седмица да бъдат импортирани екзекутивите и след утвърждение, да се подпише Акт 15 и да се отиде на държавна приемателна комисия. Мисля, че откакто това стане, доста бързо ще имаме и позволение за прилагане ", акцентира министърът. Той бе безапелационен, че срокът за въвеждане в комерсиална употребата на оборудването ще бъде спазен. " Докато строителят работеше, беше основана организация за събиране на цялата документи ", уточни още Иван Шишков.

Кранът на интерконектора е отворен, азерският газ се чака да тръгне от Комотини по 183-километрово трасе с потенциал три милиарда кубически метра до Стара Загора. От средата на юни тръбите са запълнени с тестови количества природен газ.

По-късно през днешния ден делегацията ще посети и Диспечерския център до хасковското село Стамболийски, добави Българска телеграфна агенция.

Вчера и служебният министър председател Гълъб Донев разгласи, че през тази седмица ще имаме Акт 15 за интерконектора с Гърция.

Министърът на стопанската система Никола Стоянов заяви пред Българска национална телевизия в неделя, че България стартира договаряния с Азербайджан за удвояване доставките на природен газ след 2026 година и за замяна на синьо гориво против електричество за идващата зима.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР