Правим това, което сме казали - ние сме в опозиция

...
Правим това, което сме казали - ние сме в опозиция
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Ние сме в опозиция и сме последователни

Правим това, което сме споделили - ние сме в съпротива и сме поредни. Това съобщи пред публицисти в Народното събрание ръководителят на ПГ " ИТН " Тошко Йорданов по отношение на опцията за сформиране на държавно управление при връчването на третия мандат от президента Румен Радев.

" Надявахме се на поддръжка на " Изправи се БГ! Ние идваме! " и " Демократична България ", казахме, че в случай че не получим тяхната поддръжка, този кабинет въобще няма да го сложим на гласоподаване и по-късно се отива на предварителни избори, съгласно нас това е единият вид, другият вид е останалите партии да сформират държавно управление. Правим това, което сме споделили - предложихме кабинет, не получихме поддръжка, изтеглихме кабинета, ние сме в съпротива ", съобщи депутатът. Ние сме поредни ", добави Йорданов.

Припомняме, че в два поредни дни президентът организира срещи с представителите на шестте парламентарно показани групи. От " ИТН " оповестиха, че отговорността за съставяне на държавно управление е в другите пет обединения в Народното събрание. 

От ГЕРБ-СДС настояха президентът да не бави процедурата и повториха позицията си, че ще върнат втория мандат щом го получат.

От Българска социалистическа партия обявиха, че в случай че третият мандат отиде при тях, те ще положат старания да беседват с " ИТН ", " Демократична България " и " Изправи се БГ! Ние идваме! ".

Залогът е в третия мандат, а готовността за компромиси е основна, с цел да може да се излъчи ръководство, споделиха от  " Демократична България "

Безусловна и непотърсена поддръжка няма да има от страна на Движение за права и свободи , макар че водачът на партията съобщи, че страната има потребност от постоянен кабинет. От партията показаха едно изрично изискване, от което не биха отстъпили - " възобновяване на нормалността в политиката и възобновяване на демокрацията в нашата страна ".  

" Изправи се БГ! Ние идваме! " даде обещание да направи всичко допустимо третият мандат да се осъществя без значение на кого ще бъде връчен.

Все още обаче няма декларирана позиция от президента по кое време ще връчи идващия мандат за сформиране на държавно управление. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР