Правим разлика между кризите и техния генезис. Например с цените

...
Правим разлика между кризите и техния генезис. Например с цените
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Ще получим евросредства по оперативни програми и Плана за възстановяване чак през 23-та

" Правим разлика сред рецесиите и техния произход. Например с цените на енергоносителите и инфлацията ", разяснява пред Българска национална телевизия Томислав Дончев, народен представител от ГЕРБ и някогашен вицепремиер, която съобщи, че не " Младежи ГЕРБ " са провокирали рецесия с цената на горивата.

По думите му, забавянето на интерконектора с Гърция е било " механически, а не политически " въпрос.

" Труднообясним ми е ината да не се одобряват предложенията на ГЕРБ, които биха помогнали на бизнеса да понесе по-леко цените на силата. Има производства, които са спрели, бизнесът изнемогва. Аз съм последовател на това, че страната би трябвало да оказва помощ, само че от време на време тя не е фокусирана и не на място. Такъв образец е помощта за електрическата енергия. Държавата не съумява да компенсира утроените сметки за ток ", разяснява Дончев.

" Все още нямаме отговор на въпроса по кое време ще имаме достъп до парите от Плана за възобновяване и оперативните стратегии. Аз предвиждам, че това ще стане най-рано през 2023 година ", съобщи Дончев и се обзаложи за това с вицепремиера Василев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР