Правилото на 10-те хиляди часа, свързвано с автора на книги

...
Правилото на 10-те хиляди часа, свързвано с автора на книги
Коментари Харесай

Как да бъдем успешни или правилото на 10-те хиляди часа

Правилото на 10-те хиляди часа, свързвано с създателя на книги за известна логика на психиката Малкълм Гладуел, е простичко. Принципът гласи, че 10 000 часа " целенасочена процедура " са нужни, с цел да станете доста положителни в която и да е област.

Така ли е?

Гладуел, който се базира на трудовете на психолога Андерс Ериксон, е изучил историите на триумфа на доста именити персони и компании, преди да формулира това предписание.

„ За каквато и област да приказваме, с цел да достигнете майсторство, пропорционално с това на специалист от международна големина, са ви нужни 10 000 часа процедура ”, написа Гладуел в „ Гении и новобранци ”. „ В проучвания, чиито обекти са били композитори, баскетболисти, писатели, кънкьори, пианисти, шахматисти, углавни нарушители и така нататък, тази цифра се среща с учудващо неизменност.

Според Гладуел е неправилно да се счита, че концепцията за 10 000 часа процедура е използвана към всяка област. Например, Епщайн употребява като главен образец скачача Доналд Томас, който доближава международно равнище след не повече от няколко месеца. Той цитира проучвания, които вършат сходни наблюдения върху други спортове, да вземем за пример скелетон, дартс, битка и спринт. Според Гладуел тези образци са изключения.
 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР