Правилото 10/10/10 ви помага, когато се налага да вземете важно

...
Правилото 10/10/10 ви помага, когато се налага да вземете важно
Коментари Харесай

Правилото 10/10/10 ще ви помогне при вземането на решение

Правилото 10/10/10 ви оказва помощ, когато се постанова да вземете значимо решение

Нищо чудно, че бабите обичат да повтарят: “Утрото е по-мъдро от вечерта. ” Ако би трябвало да вземете мъчно решение, следвайте правилото 10/10/10.

Лесно е да загубиш всякаква вяра, когато се сблъскаш с видимо неразрешима алтернатива. Анализирайки обстановката подробност по подробност можете да се доведете до мъчителна мъка. Може би най-страшният зложелател при разрешаването на подобен вътрешен спор е краткотрайната страст. Тя е доста обезсърчителен консултант. Когато хората споделят най-лошите решения, взети в живота си, те постоянно се базират на обстоятелството, че изборът е изработен в припадък на инстинктивни страсти: яд, пристрастеност, боязън, лакомия. Животът ни би бил изцяло друг, в случай че в живота ни имаше композиция „ Ctrl + Z “, която би отменила взетите решения.

Затова по-добре си легнете и вземете решение на идната заран. Въпреки че за доста решения един сън не е задоволителен. Необходима е специфична тактика.

Правилото 10/10/10
Един от ефикасните принадлежности, които бихме желали да ви представим, е тактика за триумф в работата и в живота от Сузи Уелч, някогашен основен редактор на “Harvard Business Review, ” известен създател, ефирен коментатор и публицист. Нарича се 10/10/10 и включва взимане на решения в три разнообразни времеви рамки: Как ще се почувствате за казуса след 10 минути? Какво ще мислите за това решение след 10 месеца?Каква ще е реакцията ви след 10 години?

Концентрирайки вниманието си върху тези периоди, ние се дистанцираме от казуса. Сега дано разгледаме действието на това предписание, като използваме образец.

Ситуация: Вероника има сътрудник Кирил. Двамата се срещат 9 месеца, само че връзките им мъчно могат да бъдат наречени идеални. Вероника твърди, че Кирил е прелестен човек и в доста връзки е тъкмо това, което тя е търсила през целия си живот. Тя обаче е доста обезпокоена, че връзката им не се развива. Тя е на 30, желае семейство и деца. Тя няма безпределно време, с цел да развие връзката си с Кирил, който е под 40 години. През тези 9 месеца тя в никакъв случай не се е срещала с дъщерята на Кирил от първия му брак, а заветното „ обичам те “ в никакъв случай не е произнасяно.

Разводът с жена му бил ужасяващ. След това Кирил решил да заобикаля съществени връзки. Освен това, той държи щерка си настрани от любовния си живот. Вероника осъзнава, че го боли, само че тя също се наскърбява, че такава значима част от живота на обичания й е затворена за нея.

Вероника знае, че Кирил не обича да бърза с решенията. Но в този случай би трябвало ли сама да направи крачка и да каже първа „ Обичам те “?

Момичето било посъветвано да употребява правилото 10/10/10. Тя трябвало да реши дали да му каже, че го обича или не.

Въпрос 1: Как ще се чувствате за това решение след 10 минути?Отговор: “Мисля, че бих се тормозила, само че в това време ще се гордея със себе си, че ще поема риска и ще го кажа първа.

Въпрос 2: Какво ще мислите за решението си след 1о месеца?

Отговор: „ Не мисля, че ще скърбя след 10 месеца. Не, няма. Искрено желая това да се случи. Тези, които не поемат опасности, не пият шампанско! ”

Въпрос 3: Как бихте се чувствали след 10 години?

Отговор: „ Независимо от това по какъв начин ще реагира Кирил, след 10 години решението ми да кажа първа “обичам те ” надали ще има значение. До този миг или ще бъдем щастливи дружно, или аз ще бъда в връзки с някой различен. ”

Забележете, че правилото 10/10/10 работи! В резултат на това имаме много просто решение: Вероника би трябвало да поеме самодейността. Тя ще се гордее със себе си, в случай че направи това, и откровено има вяра, че няма да съжалява за стореното, даже в случай че с Кирил нищо не се получи. Но без да проучва умишлено обстановката по правилото 10/10/10, вземането на значимо решение й се стори извънредно мъчно. Краткотрайните страсти – боязън, раздразнителност и боязън от отменяне – бяха разсеяни.

Какво се случи с Вероника по-късно – евентуално се чудите. Тя първа сподели „ обичам те “. Кирил не й се изясни в обич. Но напредъкът е на разположение: той се сближи с Вероника. Момичето има вяра, че той я обича, че просто има потребност от малко повече време, с цел да преодолее страха си и да признае взаимността на възприятията. Според нея възможностите те да бъдат дружно доближават 80%.

Вижте още: Състоянието на езика е знак за избрани болести

Правилото 10/10/10 ви оказва помощ да спечелите прочувствената игра. Чувствата, които изпитвате в този момент, в този миг, наподобяват наситени, а бъдещето, в противен случай, неразбираемо. Следователно страстите, претърпяни в сегашното, постоянно са на напред във времето. Стратегията 10/10/10 ви кара да измененията своята позиция.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР