Правилното хранене е важен компонент в борбата срещу акнето. Експерти

...
Правилното хранене е важен компонент в борбата срещу акнето. Експерти
Коментари Харесай

Ето какво трябва да ядем ако страдаме от акне

Правилното хранене е значим съставен елемент в битката против акнето. Експерти показаха 8 продукта, които могат да оказват помощ да се отървете от акнето.
Диета за битка с акнето
Според специалисти възпалената кожа, породена от измененията в структурите на пилосебацията, е присъща за юношеството и най-често минава независимо. Ако този проблем се задълбочи, има артикули, които форсират унищожаването на ужасяващите пъпки.
Препоръчват се артикули от сложни въглехидрати: грах, фасул и зеленчуци. Трябва да се заобикалят простите въглехидрати от тестени произведения, бяло брашно, ориз и захар. Цинкът контролира метаболизма и равнищата на хормоните, тъй че би трябвало да заредите диетата си с тиквени семки и кашу, говеждо и пуешко, леща и морски блага.
Ниските равнища на витамин А са директно свързани със положението на кожата, заради което диетата би трябвало да бъде допълнена с риба, сирена, яйца и сладки картофи. Витамин Е предотвратява образуването на белези, което усилва еластичността на кожата. Намира се в такива артикули като: пшеничен зародиш, лешници, бадеми, мазна риба, авокадо.
Омега-3 ненаситени мастни киселини са жизненоважни за организма. Те се намират в мазните риби, ленените семена, яйцата. Благоприятстват чревната микрофлора пробиотиците, които оказват въздействие върху външния тип. Така че би трябвало да се прибавят към диетата кефир, кисело зеле, краставици, сирене, кисело мляко.
Плодове, портокали и грейпфрути, киви, броколи, брюкселско зеле, манго, ягоди и боровинки, зеленчуци, домати ще оказват помощ да се преодолее този проблем, защото те съдържат витамин С. Витамин В3 (ниацин) има детоксикационни свойства. Може да се добави посредством месото, рибата, бобовите растения, семената, млякото и зелените листни зеленчуци.
Същото важи и за витамин B5. Експертите поучават артикули, които усилват кръвната захар и инсулина: захар, бяло брашно, модифицирани храни и пържени храни изрично да се заобикалят.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР