Правилното хранене е много важно за благополучието ни В 40-годишната

...
Правилното хранене е много важно за благополучието ни В 40-годишната
Коментари Харесай

Правилното хранене ни предпазва от всички болести

Правилното хранене е доста значимо за благополучието ни

В 40-годишната си процедура той няма нито един смъртен случай, макар че е лекувал даже пациенти с рак!

Хироми Шиня е прочут японски доктор, гастроентеролог и хирург, създател на няколко от най-продаваните книги за здравословен метод на живот.

Четиридесетгодишният му сполучлив опит в здравната процедура придава на неговата доктрина за вярното хранене специфична тежест. Представяме ви главните правила и препоръки за възобновяване на здравето и вярното хранене на известния японски доктор Хироми Шиня.

Програмата му за вярно хранене е помогнала на Кевин Клайн, Стинг, Дъстин Хофман, някогашният министър-председател на Япония Накасоне, Нобеловия лауреат Леон Йесаки и доста други пациенти.

На първо място, би трябвало да се отървете от разрушителните привички, както и да преразгледате общоприетите рекомендации по отношение на здравословния метод на живот.

Според изследванията на Хироми Шиня, колкото по-рано човек стартира да яде храни от скотски генезис, толкоз по-рано стартира да се разболява.

Лекарят обръща особено внимание на млякото. Съдържащите се в него окислени мазнини умножават броя на нездравословните бактерии в червата и по този метод повреждат микрофлората. В резултат на това, в дебелото черво се образуват свободни радикали, както и отрови като сероводород и амоняк. Млякото предизвика освен разнообразни типове алергии, само че и по-сериозни болести, които засягат децата по-често (левкемия, диабет).

Общи правила
Съотношението на вегетарианска храна и месо: 85-90% до 10-15%.

Зърнените култури би трябвало да съставляват към 50% от диетата, зеленчуците и плодовете – 35-40%, месото – 10-15%.

Рибите, чиято телесна температура е по-ниска от телесната температура на индивида, са за предпочитане пред месото.

Полезни пресни, непреработени артикули (ако е допустимо, в естествен вид).

Необходимо е да се ограничи оптимално потреблението на мляко и млечни артикули.

Маргаринът и пържените храни би трябвало да се заобикалят.

Дъвчете деликатно храната и се пробвайте да ядете на дребни порции.

Навикът е по-силен от гените
Здравословните хранителни привички ни разрешават да „ пренапишем “ гените си.

Пийте вода час преди хранене
Най-добре е да пиете вода заран, незабавно след пробуждане, а също и 1 час преди всяко хранене – това е най-хубавият метод да задоволите потребността на организма от вода. След към тридесет минути водата ще се реалокира от стомаха към червата и затова няма да наруши процеса на храносмилане.

500-700 мл заран на празен стомах; 500 мл час преди закуска; 500 мл час преди обяд.

През зимата пийте леко затоплена вода и на дребни глътки, с цел да не преохладите тялото. Ензимите са оптимално дейни при температура от 36-40 ° С, а повишение на температурата с всеки 0,5 градуса значи нарастване на ензимната интензивност с 35%. Ето за какво при болните, нормално, се появява температура: тялото покачва телесната си температура, с цел да задейства ензимите.

Тези, които пият малко вода, се разболяват по-често. Да се научите да пием повече чиста вода е превъзходен метод да бъдете по-здрави. Водата овлажнява повърхността на бронхите и лигавицата на стомаха и червата (области, които са най-податливи на офанзивите на бактерии и вируси), активирайки техните защитни свойства.

Когато тялото няма задоволително вода, лигавиците се дехидратират и изсушават. Тогава храчките и слузта се прилепват към стените на дихателните пътища, трансформирайки се в плодородна среда за бактерии и вируси.

Водата е част освен от кръвта, само че и от лимфата. Нормалното действие на имунната система без чиста, добра вода е просто немислимо.

Много е значимо да получите течността под формата на ЧИСТА ВОДА. Факт е, че питиета като чай, кафе, кока-кола, бира и т. н. съдържат субстанции (захар, хранителни добавки, кофеин, алкохол), които извличат водата от кръвта и клетките. Те сгъстяват кръвта и дехидратират тялото.

Чаят (все едно – зелен или черен, китайски или английски) води до атрофични промени в стомаха и предизвиква продължителен гастрит.

Месото не усилва виталната сила. Месото форсира освен развиването, само че и процеса на стареене.

Ежедневната норма на протеини (месо, риба) на човек е към 1 грам протеин на кг тегло. 60 грама скотски протеин дневно са задоволителни за човек с тегло шестдесет кг.

Пиете ли доста мляко? Подгответе се за алергии и остеопороза.

Колкото по-рано човек стартира да яде храни от скотски генезис, толкоз по-рано се разболява.

Вижте още: Ароматни пръчици, които имат лечебна мощ

Всички медикаменти в една или друга степен са отровни. Колкото по-бърз е резултатът на лекарството, толкоз по-токсично е то.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР