Правилните примери ще раждат правилното общество. Това каза маестро Йордан

...
Правилните примери ще раждат правилното общество. Това каза маестро Йордан
Коментари Харесай

Маестро Йордан Камджалов: Общественият, културният и политическият живот у нас не е нормален

Правилните образци ще раждат вярното общество. Това сподели маестро Йордан Камджалов в предаването „ 120 минути " по бТВ.

Според него през днешния ден индивидът като че ли не е в своята цялост, в центъра. „ Когато човек бъде забелязан като нещо напълно скъпо и неповторимо, като нещо футуристично, тогава мисля, че ще имаме едно крепко общество, в което човек ще бъде повдигнат на фундамент, само че в най-хуманния смисъл ", счита Камджалов.

Нашето общество не е крепко, тъй като ние като човеци не сме здрави - душевен, прочувствено и физически. „ Аз бих желал да видя едно крепко общество и бих желал моите деца да порастват в една страна, в която това нещо би било обикновено ".

Академия на индивида е инспирирана от същински персони. В нея ще се преподават науки, изкуства, спорт, математика, физика, шахмат. „ В тази школа ще се влиза необут и без телефони. Ако някой се отнесе неуважително към който и да било съученик или сътрудник, той мигновено напуща. Бих желал да се върне култа към българския преподавател.

Академията е въодушевена от персони като Димитър Ненов. В началото на ХХ век той е приет от западната преса за един от най-големите пианисти, изясни диригентът. „ Той е възпитател, пианист, възпитател, композитор, проектант, държавник, публицист и те са можели да живеят дружно в един човек. В нашата Академията за индивида ние не желаеме да се борим за някакъв футуристичен човек, а за естествения човек ", добави Камджалов.

Общественият, културният и политическият живот у нас не е естествен. Но българското общество може да възкръсне като феникс, счита той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР