Правилни грижи за разсада от пипер – полезни съвети. Веднага

...
Правилни грижи за разсада от пипер – полезни съвети. Веднага
Коментари Харесай

Полезни съвети за разсада от пипер

Правилни грижи за разсада от пипер – потребни препоръки.

Веднага откакто, семената покълнат и първите млади растения се появят на повърхността на почвата, би трябвало да извършите тези стъпки, с цел да не унищожите разсада. Няколко неверни дейности могат да ви оставят без разсад.

Веднага щом забележите, че вашите растения стартират да излизат от земята, осигурете на разсада светлина. Това е първото нещо, с цел да пораства разсадът зелен и хубав. Помислете за лампите на вашите лавици и никога на перваза на прозореца.

Но сред тях и разсада би трябвало да има разстояние от 35 см, в случай че лампата е по-висока, растенията ще стартират да се издължават.

Защо не трябва да поставяте разсада на перваза на прозореца? Всичко е обвързвано с температурата. Например, в случай че температурата в къщата е 21 градуса, на перваза на прозореца, тя ще бъде 16 градуса.

Заради високата мокрота на почвата и ниската температура, ще се образуват гъбички на повърхността на почвата, което ще докара до заболяване на растенията. Само след няколко дни след слагането на разсада на перваза на прозореца стъблата на растенията ще почернеят и те ще бъдат унищожени.

Следващата стъпка, в случай че разсадът е била затрупан, би трябвало да отстраните фолиото или каквото и да е друго, което употребявате.

 Правилни грижи за разсада от пипер - потребни препоръки

Ако употребявате кокосов субстрат, не е належащо да покривате саксията, без значение каква годишна продукция сте посяли. Поради достатъчното количество влага и О2 издънките ще се появят бързо. Покривайки разсада, вие създавате парников резултат и по този метод появяването на същите гъбички.

Не бързайте да подхранвате разсада. Торовете няма да бъдат усвоени, тъй като коренът към момента се образува. Ако не осигурите на разсада нужното осветяване и не го наторите, когато същинските листа се развият и надлежно кореновата система стартира да се развива, ще получите не изобилен напредък, а щедро издължаване. В резултат разсадът ще падне на земята и към този момент няма да можете да го употребявате.

Вижте още: Чеснова вода – отбрана за доматите

Заключение: осигурете верни грижи за разсада – осветяване за 12-14 часа, постоянна температура + 20 до + 25 градуса, без торове и умерено поливане – внимавайте да не изсъхне почвата на повърхността и не използвайте доста вода. Например, можете да поливате разсада всекидневно, само че по малко и да вършиме това заран, тъй като не се предлага да поливате разсада през нощта (през нощта температурата пада и дружно с несъразмерната мокрота можете да предизвикате изгниване на разсада).

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР