Правилни грижи за картофите е това, което ще ви осигури

...
Правилни грижи за картофите е това, което ще ви осигури
Коментари Харесай

Как да отгледате богата реколта от вкусни картофи?

Правилни грижи за картофите е това, което ще ви обезпечи богата годишна продукция. Освен това, те ще бъдат доста по-вкусни.

Вкусът на картофите, отгледани в личната ви градина, не може да се съпостави с този на купените от магазина. В днешната публикация ще ви споделим по какъв начин можете да увеличите добива от картофи.

Първо е належащо да изберете здрави клубени.

След това, те би трябвало да бъдат обработени – за задачата се употребява чеснова вода или разтвор на меден сулфат.

Клубените би трябвало да покълнат и едвам по-късно, би трябвало да бъдат засадени навън.

Препоръчва се засаждане в бразди, направени от север на юг. Това ще разреши на храстите да получат повече слънчева светлина.

Не забравяйте за навременното поливане и плевене.

Ако всички горепосочени условия са изпълнени, имате всички шансове да извадите чували с картофи!

Не бива да допускате деен разцвет. Ако желаете доста вкусни картофи с високо наличие на нишесте, отстранете цветоносите, преди да пуснат тежки пъпки.

Когато цъфтежът бъде предотвратен, скъпите субстанции ще се насочат в клубените. Това е от огромно значение за бъдещата годишна продукция. А, с цел да я увеличите, прибегнете до десикация. За да извършите това, отчасти отрежете върховете, а останалите обработете със суперфосфат.

Вижте още: Красива ажурна плетка

Това обаче явно не е задоволително. Особено в случай че интервалът на разцвет към този момент е отминал. Но практиката за засаждане на помощни растения работи безупречно! Ако засадите грах и фасул сред картофите, те ще обогатяват почвата с азот през целия сезон.

Ако полагате верни грижи за картофите, добивът ще бъде няколко пъти по-голям. Качеството на самите клубени също се усъвършенства, тъй като те съдържат повече хранителни субстанции.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР