Правилната комбинация от продукти в хладилника може да помогне за

...
Правилната комбинация от продукти в хладилника може да помогне за
Коментари Харесай

Как да подредим хладилника, за да запазим вкуса на храната

Правилната композиция от артикули в хладилника може да помогне за удължение на периода на валидност и опазване на усета на храната. Това съобщи Юлия Лемешева , старши управител на службата за експресни доставки в Москва за организация Prime.

Според специалиста е значимо да се обърне внимание на потреблението на верните отделения. Температурата в хладилника не е една и съща - тя се разграничава според от зоната.

" Например вратите са подобаващи за сосове, питиета и конфитюри. Това поделение е уместно и за изстудяване на питиета. Горните лавици се предлагат за предпазване на бързо развалящи се артикули, като месо, млечни артикули и кисели млека. По-ниските лавици и обособени чекмеджета е по-добре да се запазят за плодове и зеленчуци ", споделя Лемешева.
 питиета ледник iStock/Getty Images
Тя акцентира, че зеленчуците, плодовете и млечните артикули би трябвало да се съхраняват настрана. Освен това специалистът показва, че е значимо храната да се съхранява опакована , само че не в целофан, а в торбичка или кутия.

Лемешева поучава готовите ястия да се съхраняват на междинните лавици в контейнери или в специфични вакуумирани торби. Горещата храна също не би трябвало да се съхранява в хладилника.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР