Правилната функция на човека е да живее, не да съществува,

...
Правилната функция на човека е да живее, не да съществува,
Коментари Харесай

15-те правила на пълноценния живот

" Правилната функционалност на индивида е да живее, не да съществува ”, е споделил Джек Лондон.

Твърде постоянно пътуваме през живота на автопилот. Носейки се по него, одобряваме това, което е и което пристигна. Така, всеки наш ден минава както предходния. Всичко наподобява релативно обикновено и комфортно. Освен непрекъснатото убождане, идващо някъде от задната част на мозъка ни, което ни споделя " Много закъсняваш! Крайно време е да направиш някои промени! ".

Тук следват 15 простички правила, предопределени за тези, които желаят да се освободят от шаблона, в който са попаднали, и пълноценно да изживеят идващите си години. Посочени са от блогъра Марк в marcandangel.

1. Оценявай невероятните хора и неща в живота си.  Понякога не ги виждаме, до момента в който не изчезнат. Не бъди подобен. Бъди признателен за това, което имаш и за тези, които ги е грижа за теб. Никога няма да осъзнаеш изцяло какъв брой доста значат те за теб, до момента в който не ги загубиш. Истински бъди признателен, че живееш с тях.

2. Игнорирай негативизма на другите . Ако им позволиш да те убедят в своите настройки, ще бъдеш човек отвън баланс. И ще попаднеш в листата на обезверените и негативни хора, преди да си осъзнал. А този лист е доста дълъг. Нямаш надзор върху това, което споделят другите, само че можеш да контролираш това дали да ги слушаш. Ти самият можеш да си изградиш преграда против отровните думи.

3. Прощавай на тези, които са те наранили. Прави го и имай поради, че това не те задължава да им вярваш. Бъди човек, който просто няма време да ненавижда хората, които са го ранили, тъй като е доста ангажиран да обича хората, които го обичат. И знай, че който пръв се извини е най-смел. Който пръв елементарни е най-силен. Който пръв продължи напред, е най-щастлив.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР