Правилеството одобри на днешното си заседание България да ратифицира Истанбулската

...
Правилеството одобри на днешното си заседание България да ратифицира Истанбулската
Коментари Харесай

Кабинетът реши: Ратифицираме Истанбулската конвенция

Правилеството утвърди на днешното си съвещание България да ратифицира Истанбулската спогодба. Веднага след приемането на решението вицепремиерът Екатерина Захариева побърза да успокои, че утвърждението на конвенцията няма да задължи България да промени Конституцията, нито да вкара еднополовите бракове, каквито догатки се спрягат от известно време в публичното пространство.

Целта на този документ е да се подсигурява отбраната на дамите и девойките от всевъзможни форми на принуждение, както и да се възпитава равенството сред половете, изясни тя, представена от Дарик.

Съмнения по отношение на следствията от ратификацията на Истанбулската спогодба показаха обществено преди коледните празници даже и представители на Патриотичния фронт, съгласно които конвенцията е " врата към признаването на третия пол ". Захариева разясни, че в случай че е нужно, при утвърждението на документа от Народното събрание ще бъде гласувана и обяснителна декларация, която подсигурява, че няма да има промени в българската конституция, в тази посока.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР