Правилен ход е разделянето на Антикорупционната комисия на две. Даването

...
Правилен ход е разделянето на Антикорупционната комисия на две. Даването
Коментари Харесай

Адвокат: Правилен ход е разделянето на Антикорупционната комисия на две

Правилен ход е разделянето на Антикорупционната комисия на две. Даването на проверяващи функционалности на КПКОНПИ ще върне и ще задълбочи проблемите. В една естествена страна битката с престъпността се прави от полицията, прокуратурата внася обвинителен акт в съда. Закрихме спецсъдилищата, тъй като не потвърдиха успеваемост. Каква е логиката да вървим назад и да сътворяваме проверяващи функционалности. Това съобщи юрист Александър Кашъмов в ефира на NOVA NEWS ден откакто депутатите одобриха членовете на Антикорупционната комисия да имат опция да ползват физическа мощ при следствие.

Според него Комисията би трябвало да се задълбочи върху споровете на ползи, както по високите етажи на властта, по този начин и при елементарните държавни чиновници и даде образец, че предходната Комисия за определяне на конфликтни ползи е имала пълномощия и е гледала всички проблеми в страната.

" Сега се феодализираха нещата още в 2016 година с този закон, като се дадоха на локални комисии да вземат решение. Естествено, локалните комисии си затварят очите ", добави още той.

" Това по принцип е обвързвано с отнемането на плодовете на тежки закононарушения и няма директна връзка с корупцията, с изключение на в някакви доста лимитирани случаи. Това е значимо. Другите въпроси, които се слагат, несъмнено, хубаво е да бъдат оптимално самостоятелни членовете. Това за което са главните диспути в Народното събрание ", разясни Кашъмов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР