Правилата за халба за вкъщи да продължат, след като планът за бракуването им бъде премахнат

...
Тези правила, но Sky News разбира, че решението е било
Коментари Харесай

Тези правила, но Sky News разбира, че решението е било отменено, след като Риши Сунак се намеси по въпроса.

Изображение: Пинтите за вкъщи бяха разрешени, за да помогнат кръчмите увеличават приходите си по време на ограниченията срещу COVID

Според вестник The Sun, който първи съобщи за историята, източник номер 10 каза, че министър-председателят е „слушал индустрията и ги е чул силно и ясно“.

„Сега не е моментът да се обаждате за последни поръчки на пинти за храна за вкъщи и тласъка на бизнеса, който те носят“, казаха те.

Решението означава, че кръчмите вече няма да трябва да кандидатстват за разрешение от местния съвет ако искат да продължат да продават алкохол за вкъщи.

Вътрешното министерство каза, че общините, търговците на дребно на напитки и групите на жителите са предпочели връщане към правилата отпреди COVID, като обосноваха първоначалното си решение.

Водещ британски учен по COVID загина при инцидент с велосипед близо до езерото Гарда в Италия

Въпреки това, представители на индустрията казаха, че решението ще създаде повече „ненужна регулация“ без гаранционни съвети ще одобри заявления за промени в лиценза за отделни помещения.

Промяната беше приветствана от лидерите в сферата на гостоприемството.

Мартин Мактейг, национален председател на Федерацията на малкия бизнес, каза пред BBC този ход ще осигури на кръчмите „допълнителен поток от приходи за смекчаване на нарастващите разходи“.

Пъбовете се борят да се възстановят от пандемията на фона на .

Сунак се подиграваше, докато дърпаше пинта

Прочетете още:< br />Управлението на кръчма „сега е по-лошо, отколкото беше по време на COVID“
Повече от 150 кръчми затварят завинаги

Тласъкът за бизнеса идва, след като г-н Сунак, който е трезвен, беше подиграван, докато обиколи бирен фестивал в Лондон, за да отбележи реформите в митата върху алкохола, които според него „подкрепят британските кръчми“.

Новата система означава, че алкохолът ще се облага с данък върху силата, а не предишните категории вино, бира, спиртни напитки и сайдер .

Това означава, че някои напитки, като вино и джин, ще бъдат по-скъпи – въпреки че министрите казват, че така наречената „гаранция за кръчмите за Брекзит“ ще поддържа таксата върху наливната бира и сайдер до 11 пенса по-ниска от алкохол, купен от магазина.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР