Правилата ще се прилагат за платени услуги, но и доставчиците

...
Правилата ще се прилагат за платени услуги, но и доставчиците
Коментари Харесай

Абонаментът за цифрови услуги става валиден в целия ЕС

Правилата ще се ползват за платени услуги, само че и доставчиците на гратис наличие могат да се възползват

Когато пътуват в Европейски Съюз, европейците към този момент няма да пропущат обичаните си филми и сериали, нито ще се лишават от игрите или е-книгите, за които имат дигитален абонамент

Европейците ще имат достъп до онлайн наличието, за което са се абонирали вкъщи, където и да се намират в Европейски Съюз, считано от 1 април 2018 година, стана ясно от взаимно изказване на Европейската комисия, Европейския парламент и Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

Когато пътуват в Европейски Съюз, европейците към този момент няма да пропущат обичаните си филми, телевизионни сериали и спортни излъчвания, нито ще се лишават от игрите или електронните книги, за които имат дигитален абонамент.

Правилата ще се ползват за платени услуги, само че доставчиците на гратис наличие също могат да се възползват от тях. Полза от тези разпореждания ще имат и доставчиците на онлайн наличие, защото към този момент няма да им се постанова да получават лицензи за страните, в които пътуват техните клиенти.

Отмяната на рестриктивните мерки, които не позволяваха на европейците да употребяват при пътешестване абонаментите си за цифрови медии и наличие, е следващ триумф на цифровия обединен пазар след ефикасното унищожаване на таксите за роуминг, от което се употребяват потребителите в цяла Европа от юни 2017 година насам, отбелязва Европейската комисия.

Новите правила са пряк отговор на измененията в държанието и навиците на европейските жители, които употребяват цифрови технологии. Така да вземем за пример, сред 2010 и 2014 година разноските на потребителите за видео абонаменти са се нараснали със 113% годишно, а сред 2014 и 2015 година броят на потребителите се е нараснал с 56%.
още по тематиката
Счита се, че най-малко 29 милиона души (5,7% от потребителите) в Европейски Съюз биха могли да се възползват от трансграничната преносимост, като в бъдеще техният брой ще нарасне доста — чака се до 2020 година той да доближи до 72 милиона души.

Наред с това съвсем 60% от младите европейци декларират, че опцията да употребяват абонаментите си по време на пътешестване е значим фактор при избора на онлайн услуги. Преносимостта на тези услуги отговоря на желанията на потребителите, като в същото време ще помогне на доставчиците да усилят броя на клиентите си.

Постигането на съглашение по отношение на преносимостта е резултат от тясното съдействие сред институциите на Европейски Съюз и европейските предприятия и заинтригувани страни. Счита се, че радио- и телевизионните оператори и платформи ще възприемат това като опция за възстановяване на предоставяните от тях услуги.

„ Днес вършим следващата съответна стъпка към построяването на същински дигитален обединен пазар и обединено европейско цифрово общество, които да са налични за всички жители и да са рентабилни за бизнеса “, показаха от Европейската комисия.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР