Правила за свободното къмпингуване и глоби за нарушители, които не

...
Правила за свободното къмпингуване и глоби за нарушители, които не
Коментари Харесай

Правила на свободното къмпингуване и протести срещу тях

Правила за свободното къмпингуване и санкции за извършители, които не пазят дюните. Това одобриха депутатите с окончателното гласоподаване на измененията в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие.
Свободното къмпингуване – допустимо, само че единствено в избрани зони Екопротестите евентуално ще продължат
На фона на новите законови текстове в София и довечера се събраха природозащитници. И довечера пред Народното събрание има митинг против бетона на морето.

Притесненията са същите както и през миналите дни: ще бъдат ли предпазени от закона дюните и лишава ли се свободата на тези, които стопират караваните си или разпъват палатките си отвън избраните за това зони.

Управляващите обаче са безапелационни: трябват правила, а дюните са предпазени от строителство

В началото на лятото единственият преместваем обект на екоплаж „ Корал” е вишката на спасителя. На до неотдавна обичаното място за свободно къмпингуване на юг няма нито една палатка или каравана.
Спорни промени: Протест против Закона за устройство на Черноморието Депутатите гласоподават на второ четене Закона за устройство на Черноморското крайбрежие
Според шефа на къмпинг наоколо обаче туристите у нас нямат просвета да къмпингуват свободно.

А законодателите взеха решение - наказания от 500 до 5000 лв. за всеки, който разпъне палатка, премине или спре с автомобил върху дюни. Строителството се преследва от законите.

„ Всеки един градеж появили се върху дюни е противозаконен и предстои на срутване. Разрушаването на дюни се санкционира с до три години затвор и глоба”, подсети министърът на туризма Николина Ангелкова.
Искрен Веселинов: Предложих ред, а не възбрана за къмпингуване За размера на партийните дотации занапред следва спор, разяснява зам.-председателят на Вътрешна македонска революционна организация
Свободното къмпингуване ще е допустимо, само че в зони с избран ред. Глобите за нарушителите се отсрочват за след година и половина, до когато би трябвало да бъдат подготвени и разпоредбите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР