Прави впечатление, че в последните години почти два пъти е

...
Прави впечатление, че в последните години почти два пъти е
Коментари Харесай

Обмисля се да падне възможността за разсиновяване

Прави усещане, че в последните години съвсем два пъти е паднал броят на осиновяванията. Има редица недоволства за това, че процедурата е дълга, тежка, няма задоволително информация, и това, което ние предлагаме е оптимизация на тази процедура.

Това сподели в коридорите на Народното събрание депутатът от ГЕРБ-СДС и някогашен обществен министър Деница Сачева.

Това ще стане посредством основаване на национална осведомителна система, която да дава опция за електронно кандидатстване, следене на документите. Ще може да се прави примитивен електронен асортимент за най-подходящите осиновители да бъдат открити, както и да може да се наблюдава какво се случва в препоръките за осиновяване, предава „ 24 часа “.

Предлага се още напълно да падне опцията за разсиновяване, въпреки и случаите да са малко.

„ За нас е извънредно значимо да се направи по този начин, че децата да не претърпяват вторични и спомагателни контузии от един сходен акт. Родителството е нещо отговорно. Когато човек желае да има деца, би трябвало да е наясно, че би трябвало да прави всичко в името на това дете и че то ще стане център на неговия живот “, сподели Сачева.

Законопоректът е общ на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, като Сачева посочи, че рухването на тайната на осиновяване е персонална идея на депутатът Христо Петров – Ицо Хазарта, а останалите тематики са работа на ГЕРБ-СДС.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР